Kosárlabda

2024.04.22. 10:16

Óriási előnyt szerzett a Blue Sharks a párharca visszavágójára

A Hübner Nyíregyháza BS hiányzói ellenére is magabiztosan megverte a Vasast.

Carlbe Ervinéknek elsőre nem okozott gondot a Vasa legyőzése

Fotó: Dodó Ferenc

Három nappal a MAFC elleni fájó vereség után, a Hübner Nyíregyháza BS már vasárnap este pályára lépett. A Vasas elleni párharc arról dönt, hogy melyik gárda játszhat újabb párviadalt az ötödik helyért. Itt már nem meghatározott számú győzelmet kell elérnie a továbbjutónak, hanem két meccs összesített pontkülönbsége a mérvadó.

A negyeddöntő nyomai érződtek a nyíregyházi csapaton, sérülés miatt Bus Iván és Szobi Dániel sem tudta vállalni a játékot, a társak viszont kiváló dobóformával pótolták a hiányzókat. Hat Vasas-pontra 9–0-s futással válaszoltak a hazaiak. Szép kosarat szerzett Bonifert Bendegúz, Carlbe Ervin is hamar hozzászólt a meccshez, Végső Bálint pedig labdaszerzés után dobott triplát. Amerikai légiós kétszer volt eredményes távolról, de beállása után nem sokkal Nagy Simon is két hármast dobott.

Bonifert vezetésével folyamatosan nőtt a különbség, amihez Glatz Soma is jó játékkal tett hozzá, az ő hármasával már hússzal ment a Blue Sharks a második negyed elején (37–17). A fővárosiak annyit elértek, hogy a Cápák játékának színvonalát a saját szintjükhöz közel húzták. A sok eladott labda is belefért, mert a vendégek nem tudtak jelentősen közelebb férkőzni.

A budapestiek agresszívabban jöttek ki a második félidőre, erre építve minimálisan csökkentették a különbséget, ám a mieink gyorsan összeszedték magunkat és javítottak a védekezésükön. Lerohanásból szerzett pontokkal és újabb hármasokkal megint ellépett a Nyíregyháza. Sajnos a negyed végére megint kiengedett a Blue Sharks, ám ekkor is úgy tűnt, hogy a győzelemmel nem lehet probléma.

 

A Vasas nem adta még fel, letámadással próbálta lassítani a játékot, a támadásaiban azonban nem volt benne, hogy szorossá tegye a meccset. A Cápáknál viszont mindig volt valaki, aki átlendítette a csapatot a holtponton, hol Geiger Bálint, hol Völgyi Marcell villant, Ervin negyedik triplájával pedig újra húsz volt közte.

A végén aztán arról is gondoskodtak a nyíregyháziak, hogy a visszavágó se kelljen izgulni. Egy percen belül Völgyi egy, majd Glatz két hármast vágott be, az utolsó dobást pedig Ervin értékesítette leindításból, így a mieink 28 pontos előnyt szereztek a visszavágóra.

– Nem volt sok időnk felkészülni a meccsre, de felhasználtuk azt, amivel készültünk a Vasasra korábban, mert taktikailag nem változott az ellenfelünk – értékelt Merim Mehmedovic vezetőedző. – Az agresszivitásukat kihasználtuk. Azt kaptam, amit vártam. A MAFC-párharc után megbeszéltük, hogy van még feladatunk és sokkal jobb ötödiknek lenni, mint nyolcadiknak. Játszottak azok is, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak, mindenki kiadta magából, amit tud. Szeretnénk szépen befejezni a szezont.

A párharc visszavágóját jövő vasárnap Budapesten játsszák.

Kosárlabda: NB I/B, Piros-csoport, 5-8. helyért, első mérkőzés
Hübner Nyíregyháza BS–Vasas Akadémia 92–64 (31–15, 18–20, 16–15, 27–14)
Continental Aréna, v.: Pozsonyi, Domán, Nagy.
Nyíregyháza: Geiger 8/6, Végső 7/3, Ervin 18/12, Bonifert 24/3, Tarján 7. Csere: Nagy 6/6, Glatz 12/12, Völgyi 10/3, Füzi. Vezetőedző: Merim Mehmedovic.
Vasas: Takács 11/6, Fekete 8, Cseh 10/3, Farkas, Olasz 10. Csere: Pleesz Á. 5/3, Kelemen 3, Andrássy 6, Rosta 7/3, Pleesz G. 2, Bagó 2. Vezetőedző: Stephen Arigbabu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában