Labdarúgás

2024.04.12. 12:47

Szpari: „Érzi mindenki, hogy közeledik a végjáték, ennek megfelelően nagyon motivált a társaság”

A Nyíregyháza Spartacus a Kazincbarcika vendégeként folytatja az NB II.-es labdarúgó-bajnokságot.

A Nyíregyháza Spartacus győzelmek után várja a folytatást

Fotó: Trifonov Éva

Egyre közeledik a szezon a vége és ha minden jól megy, nem kell várni az utolsó fordulókig, hogy bajnokot hirdessenek a labdarúgó NB II.-ben. Ehhez „csupán” az kell, hogy a Nyíregyháza Spartacus olyan magabiztosan teljesítsen a következő hetekben, mint ahogy szinte az összes meccsen tette a szezonban.

A Szparinak két, egymással szorosan összefüggő célja van: feljutni az élvonalba és bajnoki címet nyerni. A második ETO FC Győr és a harmadik Vasas ugyanúgy áll, mindkét gárda hét ponttal van lemaradva a nyíregyháziaktól, így könnyen elképzelhető, hogy a két cél ugyanakkor valósul meg.

A piros-kékek remek formában várják a vasárnapi folytatást, hiszen a Mosonmagyaróvár elleni 3–0-s siker után meglepetésre az első osztályú Kecskemétet búcsúztatták a Magyar Kupából, ezzel bejutottak az elődöntőt, majd hétfőn magabiztos játékkal 2–1-re megverték a Pécset.

– Úgy érzem, sikerült frissíteni a csapatot a sűrű hét után, amikor három mérkőzést játszottunk rövid időn belül – mondta el Tímár Krisztián vezetőedző. – Kaptak a játékosok két szabadnapot, a hét második felében aztán már készültünk a kazincbarcikai bajnokira. Jó állapotban van a csapat, nincs új sérültünk. Érzi mindenki, hogy közeledik a végjáték, ennek megfelelően nagyon motivált a társaság.

A 9-10-8-as mérleggel jelenleg nyolcadik helyen álló Barcika kissé kiszámíthatatlan csapat, amit az elmúlt fordulók eredményei is mutatnak. Csábi József együttese megverte a Gyirmótot, majd 3–0-ra kikapott a kiesés elől menekülő BVSC-Zuglótól, ikszelt a Csákvárral, legutóbb viszont 2–0-ra győzött a Kozármisleny vendégeként.

– A Barcika bárkire veszélyes, nagyon oda kell figyelnünk – szögezte le a mester. – Stabil és fizikális játék jellemzi az ellenfelünket, amely jól kontrázik, gyorsan megy át védekezésből támadásba. A legjobb formánkra lesz a szükség, hogy elhozzuk a három pontot, márpedig ez a célunk!

A nyíregyházi klub honlapja szerint a vasárnapi lesz az 50. bajnoki mérkőzés a két csapat között, 23-szor nyertek a mieink, 12 alkalommal a Borsod vármegyeiek. Ősszel a Spartacus győzött 1–0-ra Kesztyűs Barna találatával.

Labdarúgás: NB II., 28. forduló
Kazincbarcika–Nyíregyháza Spartacus, Kolorcity Aréna, vasárnap, 17.
További mérkőzések: Ajka–Csákvár, Gyirmót–BVSC-Zugló, Budafok–ETO FC Győr, Szeged–Haladás, Mosonmagyaróvár–Bp. Honvéd, Pécs–Tiszakécske, Soroksár–Siófok, Vasas–Kozármisleny.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában