Labdarúgás

2024.04.11. 12:53

Vármegyei foci: Újfehértón rendezik a forduló rangadóját

Sokba kerülhet az élcsapatoknak, ha pontokat hullajtanak.

A kék mezes nagykállóiakra és a fehér felsős nyírbéltekiekre is nehéz mérkőzés vár

Rendkívül izgalmasan alakul a Nyír-Wetland vármegyei I. osztályú pontvadászat. Az idén eddig lejátszott hét forduló nem, hogy leszűkítette a bajnoki címre reálisan pályázó csapató körék, hanem a korábbiaknál is szorosabbá tette a versenyt. A tabella első öt együttese két ponton belül van egymáshoz.

Olyan forduló következik, amelyikben papíron kötelező győzelmet aratnia az öt élcsapatnak, de meg is fordíthatjuk a gondolatmenetet – nagyon sokba kerülhet, ha valamelyik gárda váratlanul pontokat veszít.

Hozzá kell tenni, a tabella alsó felében elhelyezkedő csapatok is rendkívül motiváltak, hiszen hat csapat is kiesés elől menekül. A Nyírmeggyes egyre reménytelenebbül küzd az utolsó hely elkerüléséért és feljebb tekintve, talán a Nagykálló az első olyan csapat, amelyik nyugodtabban várhatja a következő heteket. Homann Richárd együttese zsinórban szerzett három győzelemmel lépett a tizedik pozícióba és harcolta ki helyét a középmezőnyben. A formákat tekintve a legjobb szériában futballozó együttesek közül kettő, a Kálló és az Újfehértó csap össze egymással hétvégén – ez a forduló rangadója. Antal István fiai idén még nem kaptak ki, összességében az elmúlt nyolc bajnokijukból hetet megnyertek, így rohamosan közelítik meg az éllovas Kállósemjént.

A semjéniek lendülete picit megakadt az utóbbi időben, hiszen az elmúlt három fordulóban csupán három pontot szereztek. Noha a Kemecse elleni őszi mérkőzésen csak egy gól döntött Ovszijenko Vologyimirék javára, nem is lehet más céljuk, mint hogy hazai pályán visszataláljanak a győztes útra. Nincs már ilyen problémája a Mándoknak, a Tarpának és a Mátészalkának, mindhárom gárdának jó esélye van arra, hogy sikerrel folytassa a bajnokságot.

Ha fentebb a jó formában lévő egyesületekről írtunk, mindenképpen meg kell említenünk a Nagyecsedet, amely egymás után aratott négy győzelemmel elérte azt, hogy ne visszafelé, hanem sokkal inkább a dobogó irányába tekinthessen. Harbula Balázs csapata a feltörekvő, de még mindig veszélyes helyzetben lévő Nyírbéltek ellen folytatná a remek szereplést.

Nem lesz teljes a forduló, ugyanis a Nyíregyháza II. és a Kótaj összecsapását május 29-re halasztották a felek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában