Labdarúgás, Nyír-Wetland vármegyei I. osztály

2024.05.16. 11:45

Lépéselőnybe kerülhet a Tarpa

Továbbra is kiélezett a csata a vármegyei első osztály bajnoki címéért.

A vármegyei kupa után a bajnokságot is megnyerné a Tarpa.

Fotó: Dodó Ferenc

Három fordulóval a pontvadászat vége előtt matematikailag még öt csapat pályázik a bajnoki címre, nevezetesen a Tarpa, a Mándok, a Mátészalka, a Kállósemjén és a Nagyecsed. Kimondható, hogy ezen gárdák számára már minden egyes összecsapás kettőzött értékkel bír, hiszen egy-egy döntetlen, vagy vereség esetén, akár el is búcsúzhat az adott egyesület az álmaitól.

Pénteken kezdődik a nagyüzem

A huszonnyolcadik forduló már pénteken elrajtol a Csenger–Nyírmeggyes találkozóval, amelynek igazán nagy tétje egyik csapat számára sincs, hiszen előbbi gárda biztosan a középmezőnyben végez, míg utóbbi a tabella alján zár.

Szombaton öt mérkőzést rendeznek, az éllovas Tarpa a Nagykállót fogadja, azzal a reménnyel, hogy egy esetleges győzelemmel megerősítheti a helyét az élen. A Nyírbátor már kiszállt a versenyből, de azért a Kemecse ellenében még igyekszik begyűjteni a három pontot. 

Két rangadónak minősülő találkozót is rendeznek, a harmadik Mátészalka a negyedik Kállósemjént látja vendégül, a hazai egylet számára fontosabb a mérkőzés, mivel egy esetleges vendég diadal azt eredményezné, hogy kinyílna az a bizonyos olló az első két helyezett mögött. 

Derbinek tekinthető a Mándok és az Újfehértó találkozója is. Kocsis János társaságának muszáj nyernie ahhoz, hogy ne veszítse el a lépést a Tarpa mögött, miközben a Fehértó egy esetleges győzelemmel saját maga mellett másoknak is szívességet tehet, tehát koránt sem mindegy, hogy milyen végeredménnyel zárul ez a mérkőzés. 

Ugyancsak szombaton harsan fel a kezdő sípszó a Nagyecsed–Nyíregyháza II. összecsapáson. Harbula Balázs csapata egészen elképesztő formát mutat, legutóbbi kilenc meccse egyikén sem kapott ki, így hirtelenjében felugrott a bajnoki pontvadászat ötödik helyére, s akármennyire is furcsa, még harcban van  az első helyért.

Kiesési rangadó Ibrányban

Vasárnapra két mérkőzés marad, a Vásárosnamény Ibrányban vizitál, a találkozó végeredménye pedig akár még a bennmaradás kérdéskörében is döntő jelentőséggel bírhat.  A Kótaj–Nyírbéltek meccsnek ellenben már nincs túl nagy tétje, mivel a felek a középmezőnyben tanyáznak.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában