Szpari

2024.05.05. 18:35

Bajnok és feljutó a Nyíregyháza! (fotók, videó)

Hátrányból állt fel a Szpari, felért a csúcsra Tímár Krisztián csapata.

Szon.hu

Fotó: Gazdag Mihály

Tenisznyelven szólva az első meccslabdát nem sikerült az Ajka otthonában beütnie a Nyíregyháza Spartacus FC csapatának, ám a második lehetőségre sem kellett túl sokat várnia a másodosztály éllovasának. A bajnoki pontvadászat harmincegyedik fordulójában  ugyanis újfent adott volt arra a sansz, hogy feljusson a csúcsra Tímár Krisztián gárdája, hiszen egy esetleges győzelem esetén a feljutást és a bajnoki címet is bebiztosíthatta a Szpari, míg döntetlennél a feljutás kérdéskörének végére kerülhetett pont.

Veszélyes ellenfél érkezett

A vendég Gyirmót FC Győr azonban nem feltartott kézzel érkezett, a hatodik helyen állva koránt sem volt mindegy számára, hogy milyen eredménnyel távozik Balmazújvárosból.

A Gyirmót szerzett vezetést

A kezdő sípszó időpontjára szinte teljesen megtelt a balmazi Városi Stadion, így a hangulatra nem lehetett panasz, a szép számmal kilátogató „hazai” drukkerek igyekeztek belehajszolni a csapatot a győzelembe. 

Ennél rosszabbul nem is kezdődhetett volna a hazaiak számára a mérkőzés, Lányi egy hosszú indítással kiugratta Adamcseket, aki tizenhat méterről Dala felett a kapuba emelt, így a Gyirmót már a harmadik percben vezetéshez jutott. Alig négy perccel később Gresó egyenlíthetett volna, lövését azonban bravúrral védte Hársfalvi. A Szpari uralta a félidőt, helyzet helyzetet követett, ám nem sikerült túljárnia a nyírségi egyletnek a vendég védelmen. A harmincnegyedik percben aztán emberelőnybe került a Nyíregyháza, Kovács Milán előbb nem engedte, hogy a hazaiak elvégezzenek egy bedobást, amiért sárgát kapott, majd gúnyosan megtapsolta a játékvezetőt, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Néhány perccel később Gengeliczki ajtó-ablak helyzetben lőtt fölé, így egygólos hátrányban vonulhatott az öltözőbe Tímár Krisztián csapata.  

Fordított a Nyíregyháza

A második félidőben ott folytatta a Spartacus, ahol az első játékrész végén abbahagyta, egymás után alakította ki a helyzeteket, mígnem a 60. percben Nagy Dominikot lökték el a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt pedig Kovácsréti Márk lőtte a hálóba. Öt perccel később kezezés miatt ismét büntetőhöz jutott a Szpari, Kovácsréti pedig most sem hibázott.
A folytatásban sem lassított a Nyíregyháza, a ráadásban egy gyirmóti öngól révén került fel az i-re a pont, s lett felhőtlen az öröm, hiszen bajnok lett és feljutott az élvonalba a gárda.

Labdarúgás: NB II., 31. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC–Gyirmót FC Győr 3–1 (0–1)

Balmazújváros, Városi Stadion, 1300 néző, v.: Hanyecz (Baghy, Punyi).
Nyíregyháza: Dala – Baki, Alaxai, Gengeliczki – Farkas B., Sigér Á. (Tamás O., 66.), Nagy D., Nagy B. (Vass P., 83.) – Gresó (Vida K., 66.), Beke P. (Novák Cs., a szünetben), Kovácsréti. Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Gyirmót: Hársfalvi – Lányi (Rozs, 87.), Hudák D., Csörgő V., Szegi – Szőke G., Hajdú Á. (Kovács D., 81.) – Soltész I. (Molnár J., 81.), Kovács M., Madarász (Medgyes Z., a szünetben) – Adamcsek. Vezetőedző: Tamási Zsolt.
Gólszerző: Kovácsréti (61., 65. – mindkettőt 11-esből), Hársfalvi (90+3. - öngól), illetve Adamcsek (3.).
Kiállítva: Kovács M. (34.).
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában