Labdarúgás, Kerékpársport, Hrenkó Norbert

2024.06.20. 11:09

A bringázás mellett a foci Eb-t is figyelemmel kíséri

Hrenkó Norbertnek a magyarok mellett az olaszokért is dobog a szíve.

Hrenkó Norbert rajtra készen.

Fotó: Karcag Cycling

A Debrecenhez közeli Bocskaikert határában szerda délután nagy hőségben rendezték meg a 2024-es idény időfutam országos bajnokságát, ahol a nyíregyházi Hrenkó Norbert az előkelő tizedik helyen zárt. Azt azért érdemes tudni, hogy vármegyénk legjobb kerékpárosa nem erre a viadalra hegyezte ki a formáját, hiszen az idény legnagyobb durranása a vasárnapi országúti országos bajnokság lesz.

Megvannak a maga favoritjai

Természetesen a jelenleg is zajló labdarúgó Európa-bajnokság is szóba kerül a kerekesek között, a Karcag Cycling kiválóságának is megvannak a maga favoritjai.

– Nagyon szorítok a magyar válogatottnak, sajnálom, hogy két vereséggel kezdett a nemzeti csapat, de valljuk meg őszintén, hogy nem volt túl kedvező a sorsolásunk – mondta el lapunk megkeresésére a még mindig csak huszonkét esztendős kerékpáros. – A továbbjutás azonban még nem úszott el, azonban egyértelmű, hogy nagyon nehéz feladata lesz Marco Rossi csapatának, hiszen a sorsa nem csak a saját kezében van.  

Mint az ismert, Hrenkó Norbert három és fél éven keresztül Olaszországban élt és versenyzett, így talán nem is meglepő, hogy a talján csapat végső sikerére fogad.

– Olaszországban a labdarúgás egy igazi életérzés – folytatta a sportoló. – Ott mindenki szorít valakinek, legyen az a klub első, másod, vagy akár alacsonyabb osztályú. A kint töltött évek során a legtöbb időt San Biago di Callaltában töltöttem, melyhez a legközelebb eső csapat a Serie D-s Treviso FBC 2013. Jól mutatja a helyi viszonyokat, hogy egy negyedosztályú klub is tízezres stadionnal rendelkezik, bár túl sok mérkőzésre nem volt időnk kimenni az edzések és  a versenyek mellett. Na, de visszatérve az olasz válogatottra, a talján tipikusan az a csapat, amely csak az egyenes kieséses szakaszban talál magára, így egyelőre csak a csoportból való továbbjutást kell kiharcolnia. Bízom benne, hogy képes lehet Luciano Spallletti egylete valamiféle meglepetésre.

Szóba került a Szpari is

Nem hagyhattuk szó nélkül a Nyíregyháza Spartacus FC bajnoki címét és feljutását sem.

– Úgy vélem, hogy a város számára hatalmas előrelépés az, hogy a Szpari feljutott az NB I.-be – vélekedett Hrenkó. – Infrastrukturálisan pedig az új stadion ad egy olyan pluszt a vármegyénknek, ami koránt sem másodlagos.

A 2022-es és a 2023-as évhez hasonlóan idén is Pannonhalma környékén rendezik meg az országúti országos bajnokság mezőnyversenyét. A június 23-i program délutánján a férfiak 9 db 16,8 kilométeres nagy kört és három és fél 5,8 kilométeres kis kört, vagyis 170 kilométert teljesítenek.

– Ez egy nagyon nehéz pálya, hiszen a penzum végén négyszer kell megmászni a helyenként 15%-os meredekséggel bíró emelkedőt az Apátság felé. Ráadásul a várható nagy hőség, valamint a mezőny erőssége is komoly kihívás elé állít minket. Bízom benne, hogy sikerül egy jó eredményt elérnünk, ha nem is egyénileg, de csapatként mindenféleképpen – zárta gondolatait Norbert, aki mellett az ugyancsak nyíregyházi Nagy Bendegúz is ott lesz a mezőnyben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában