Kisvárda

2021.02.18. 07:52

Szombaton színpadra áll a Luscinia (videó)

A kisvárdai énekesnő és zenekara Labirintus című produkciójával versenyez.

VNA

Forrás: A zenekar

A negyedik válogatóhoz érkezik A Dal 2021, február 20-án 19.45-től az idei legjobbak utolsó tízese versenyez majd az elődöntőbe jutásért. A mezőnyben ezúttal is találunk megyei előadóművészeket: a Luscinia énekesnője, Seres Kitti ugyanis Kisvárdán nőtt fel.

Tudják, mire számítsanak

– Nagyon izgatottak vagyunk. A héten több próbánk is volt, így már biztonságban mozgunk a színpadon, és úgy érzem, teljesen felkészültünk a szombati adásra – mesélte lapunknak Kitti.

– A zenekar két taggal bővült a műsor idejére: barátnőim, Lékó Stefi és Dombai Csilla vokalistaként lépnek velünk színpadra. Együtt tanulunk a Kőbányai Zenei Stúdióban, már korábban is zenéltünk közösen, így már összeszokott csapatként léphetünk fel a műsorban.

A Luscinia a Labrintus című szerzeményével jutott be A Dal 2021 legjobb negyven produkciója közé. A dal szövegét Kitti írta: abban az időszakban úgy érezte, hogy bármihez fog hozzá, semmi nem sikerül, innen jött a dalt átívelő metafora – ő maga a csapda, a labirintus, amiből nem találja a kiutat.

A fiatal énekesnő személy szerint örül annak, hogy az együttes tagjaival a negyedik válogatóban mutathatják meg magukat és dalukat, hiszen így már láthatták a versenytársaikat fellépni, és tudják, mire számíthatnak majd az élő show-ban.

Mindenre felkészültek

Kitti elmondása szerint a zenekar nyugodtan készül a válogatóra, de ahogy közeledik az adás időpontja, egyre izgatottabbak. Annál is inkább, mivel nem sokkal a megalakulásuk után a koronavírus-járvány miatt le kellett mondaniuk a fellépésekről, és a műsorban vár rájuk az első igazi, közös koncertélmény.

– Úgy gondolom, hogy nagyon erős lesz a mezőny szombaton, hiszen országosan ismert előadókat is láthat majd a közönség, így feltörekvő zenekarként nagy kihívásként éljük meg a versenyt – tette hozzá az énekesnő.

– Túl vagyunk a produkciónk akusztikus felvételén az A38 Hajón, így ha a zsűri vagy a közönség továbbjuttat minket, már felkészülve állhatunk az újabb próbatétel elé. Bízunk benne, hogy a nézők élő adásban is hallhatják majd az elődöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!