Röplabda

2021.12.12. 09:00

Az első játszmából lehet építkezni

A Bajnokok Ligája valóban másik kávéház, vasárnap a hazai kupában lehet bizonyítani Miskolcon.

ML

Nem sokszor fordult elő, hogy a piros mezes hazaiak támadásánál nem állt össze egy kettes, vagy hármas blokk | Fotó: Pusztai Sándor

Fotó:

Ezt valóban kár lett volna kihagyni. Csütörtökön este a világ egyik legjobb női röplabdacsapata vizitált a Continental Arénában. A klubvilágbajnokságra készülő olasz Imoco Conegliano végül szettvesztés nélkül nyert a Bajnokok Ligájának második körében a házigazda Fatum-Nyíregyháza ellen. 

Ez persze benne volt a pakliban, a második és harmadik szettben domborodott ki igazán a két együttes közötti különbség. Az elsőben viszont kitettek magukért a mieink, és abban a játékrészben alaposan megdolgoztatták az Európa-bajnokokat a soraiban tudó taljánokat. 

Azért volt miért tapsolni 

– Mindenképpen nagy dolog, hogy Nyíregyházán egy olyan rangos sorozatban, mint a Bajnokok Ligája, egy ilyen csapat ellen játszhattunk – kezdte a találkozó értékelését Németh Szabolcs, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – A hetvenperces mérkőzésből majdnem harminc percben azért lelkes szurkolóinknak volt miért tapsolniuk a csapatunknak. Egy világsztárokat felvonultató együttesnek ellent tudtunk állni. Tény, hogy utána kijött a különbség koncentrációban és megoldóképességben. Az első szettben mutatott játékunk nagyon ráutaló volt. 

A másodikban és a harmadikban is voltak nagyon szép megoldásaink, ám az olaszok mindig ott voltak, felvédekeztek, mezőnyöztek és mindent visszatámadtak. 

Nem azt mondom, hogy ez a magyar mezőnyben nem így van, viszont ott sokkal dominánsabbak lettünk volna a tegnapi játékunkkal is. Viszont ez a Bajnokok Ligája volt, amit tudomásul és figyelembe kell venni. Nekünk ezen az úton haladni kell tovább. Látszik, hogy mit csinálunk, de még nem tudjuk annyira tartóssá tenni, hogy ilyen szintű csapatok dolgát megnehezítsük akár egy meccsen keresztül. 

Mentalitásban jól indultak 

– Visszatérve az első szettben mutatott játékra, annak nagyon örültem – folytatta Németh Szabolcs. – Amennyiben a szakmát félretesszük, mentalitásban nagyon jól indultak meg a lányok, nagyon akartak, sajnos ez hamar felemésztette őket. Ebből már lehet építkezni, nekem sok pozitívumot adott ez a szett. Utána már egy-két játékos fizikálisan is elfáradt, nem tudta úgy lekövetni a játékot, csökkent az összpontosítás. Azt pedig látni lehetett, hogy az ellenfél az elsőtől az utolsó pontig ugyanolyan fókusszal és színvonalon tudott röplabdázni. Ők az olasz bajnokságban hétről hétre ilyen és erősebb mérkőzéseket játszanak, ebben edződnek. 

Vasárnap újabb fellépése lesz a nyíregyházi együttesnek. Szintén kupában, de a hazaiban. A Magyar Kupa következő körében a DVTK az ellenfél, az első meccset vasárnap Miskolcon játsszák a felek, a visszavágót jövő csütörtökön. 

– Természetesen a legfontosabb a továbbjutás, mindkét meccsen a győzelem a legdominánsabb. Ezeken a találkozókon nekünk kell pályára vinni azt, amit csütörtökön a Conegliano – így Németh Szabolcs. 

Röplabda

Női Bajnokok Ligája, E csoport, a 2. forduló eredményei 

Fatum–Conegliano 0–3 (-18, -13, -11) 

ZOK UB–Chemik1–3 (-20, 18, -20, -16) 

A csoport tállása 

1. Imoca 2 2 – 6:0 6 

2. Chemik Police 2 2 – 6:1 6 

3. ZOK UB 2 – 2 1:6 0 

4. Fatum 2 – 2 0:6 0 

A következő kör 

December 22. 

ZOK UB–Fatum 18 

December 23. 

Chemik Police–Imoca 18 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!