HAON Sziréna

2011.07.12. 08:00

Ez történt hétfőn Hajdú-Bihar megyében

Hajdú-Bihar - Kattintson és nézze meg az elmúlt nap történéseit Hajdú-Bihar megyében.

Hajdú-Bihar - Kattintson és nézze meg az elmúlt nap történéseit Hajdú-Bihar megyében.Hogyan válasszunk finom dinnyét?

Debrecen – A nyári gyümölcsszezon vitathatatlanul legnagyobb kérdése az, hogy hogyan válasszunk finom, érett, édes dinnyét.

Debrecen - A világszerte legismertebb magyar orvos, Semmelweis Ignác születésének napja, július 1-je a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe - a 2011. január 1-től hatályos rendelkezések szerint az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra és egészségügyben dolgozókra kiterjedően pedig munkaszüneti nap.

Hajdú-Bihar - Ha nyár, akkor művészet: a forró évszakkal együtt kezdetét vette az alkotótáborok időszaka is. Megyénkben is szép számmal találhatunk hasonló, évről évre megszervezett alkotói műhelyeket.

Konyár - Konyáron július 9-én, szombaton ér véget az egy hetes Turul-csibe tábor, amit a Vállalkozók Országos Szövetsége támogatott.

Debrecen – HAON – Néhány éve még több ezren csodálhatták a ralikrossz autók száguldását a Debrecen melletti Simararingen, mára már szinte semmi sem emlékeztet a versenypályára.

Hajdú-Bihar - A hét végén rekordokat döngetett a hőség, ami feltételezi, hogy a felüdülésre vágyok száma is csúcsközeli volt a megye strandjain.

Kaba - A 4-es számú főút, Kaba vasúti átjáró előtti szakaszán személyi sérüléssel járó baleset történt.

Debrecen - Egy és 50 millió forint közötti kedvezményes forgóeszközhitelt nyújtanak.

Debrecen - A földeken, a munka végzése közben is van teendője a gépkezelőknek.

Debrecen, Hortobágy, Hajdúszoboszló - Patinás alkotói műhelyek sorsa vált bizonytalanná a Cívis Hotels Zrt. csődjével.

Nádudvar - Az önkéntesség jegyében – másokkal egyetemben - a Ficánka Kiemelkedően Közhasznú Egyesület és Családi Napközi 2011. január óta támogatja Ludman Bence leukémiás kisfiú gyógyulását – adta hírül a szervezet.

Debrecen - Vasárnap nem csak a tuningolt autók, hanem a formás idomok szerelmesei is jól jártak, ha kilátogattak a Gázvezeték utcai salakmotorpályára, ahol a III. Autótuning Fesztivál betétprogramjaként tüzes lányok mosták tisztára a júliusi forróságban felhevült vasakat. A képsorozat és a videó 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hortobágy - Kánikulában zajlott a hét végén a Hortobágyon a 8. E.ON Délibáb Sportfesztivál, amelyre 1800-an neveztek – ez rekord a viadal eddigi történetében.

Nádudvar - A magyar kultúra egyik legfontosabb pillére és őrzője a könyv.

Debrecen - Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztés Alap társfinanszírozásában megvalósuló támogatások igénybevételének általános szabályairól szóló rendelet.

Hajdú-Bihar - Nálunk a gazdaságok 90 százaléka 5 hektárnál kisebb területet birtokol.

Debrecen - Az elaprózott birtokszerkezet méretgazdaságossági problémákat okoz.

Debrecen, (MTI) - A meglévő mezőgazdasági kapcsolat lehet az alapja Hajdú-Bihar és a kínai Anhui tartomány további együttműködésének; a kínai régióban az idén már 100 milliós forgalmat bonyolított Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. a két régió közötti kapcsolatok zászlóshajója - hangzott el hétfőn a két delegáció debreceni megbeszélését követő sajtótájékoztatón.

Debrecen - Hétfőn délelőtt egy 2 év körüli, németjuhász kan kutya, nyakába vastag bőr karabineres nyakörvvel betévedt a Debreceni Rendőrkapitányság ügyfélvárójába – kaptuk a közleményt Kelemen Éva rendőrhadnagytól hétfőn délelőtt.

Debrecen, Hajdúhadház - A sajtó munkatársainak jelenlétében a Kossuth laktanyában hétfőn ünnepélyesen megnyitották a szombatig tartó KatonaSuli tábort, amelyet a Honvédelmi Minisztérium szervezésében, az 5. Bocskai István Lövészdandár bonyolít le hajdúhadházi kiképzőbázisán.

Debrecen - Fontos a szakmai gyakorlat és a „munkahelyi KRESZ” ismerete. Nem mindegy milyen tapasztalattal kerül egy fiatal diplomás a munkaerőpiacra. A cégek előtérbe helyezik az olyan álláskeresőket, akik megfelelő szakmai gyakorlattal és referenciával rendelkeznek.

Debrecen - Megkezdi a felkészülést hétfőn a következő bajnoki idényre a DVSC-Fórum női kézilabdacsapata.

A maguk varrta rongylabdákat a homokos játszótereken kergető szegény gyerekekből felnőttekké vált labdarúgók sokasága szerzett tekintélyt a magyar sportnak.

Debrecen - Egy hetet töltenek a Bocskai-lövészdandár katonáival azok a kelet-magyarországi középiskolások, akik érdeklődnek a honvédelmi pálya iránt és a tanulmányi eredményeikkel is rászolgáltak a KatonaSuli elnevezésű táborban való részvételre.

Debrecen – Ilyen rekkenő hőségben, amely most tépázza az embereket sokszor elhangzik a figyelmeztetés, miszerint még véletlenül se felejtsünk kisgyereket, állatokat a zárt autóban.

Debrecen - A Debreceni Sakkbarátok Klubja Ebesen, a Nádas Csárdában rendez 24 órás sakk-schnellversenyt.

Debrecen, Püspökladány, Hajdúnánás - A Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei szervezetének munkatársai az alábbi időpontokban és helyszíneken várják a segítő szándékú véradókat, akik már elmúltak 18 évesek, de még nem töltötték be 65. életévüket, s legalább 56 napja nem adtak vért.

Téglás - A HAON információi szerint kora este halálos vonatgázolás történt Téglásnál.

Debrecen – Nemrégiben ismét módosították a Homokkerti felüljáró forgalmi rendjét. Nézze meg videónkon!

Debrecen - Orkán erejű széllel, jéggel érkezett meg a vihar hétfőn este Debrecenbe, s mint a katasztrófavédelem ügyeletesétől megtudtuk, Hajdú-Biharban leginkább a megyeszékhelyen pusztított.

Debrecen. - Az elmúlt évek legdurvább vihara csapott le hétfő este Debrecenre, ahol - teljességgel szokatlan módon - a főbb útvonalakon sípcsontig, a kisebb utcákon térdig ért a víz.

Debrecen - Szünetel a villamos és a 4-es troli vonalán is a közlekedés - tudatta a vihar múltával Csohány Andrea, a DKV Zrt. kommunikációs előadója.

Debrecen - A szomszédasszony ott állt mezítláb, és azt kérdezte: nem áztunk-e be?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!