Kisvárda hírei

2012.11.30. 17:26

Adventi utcai forgatag Kisvárdán

Kisvárda – A programok már szombaton, december 1–én megkezdődnek.

Kisvárda – A programok már szombaton, december 1–én megkezdődnek.Felső–Szabolcs központjában Kisvárdán az utolsó munkálatokat végzik a szakemberek a karácsonyi, adventi utcai forgatagra készülve az új sétáló utca díszkivilágításán. Az új sétáló utcai házikók és az ünnepi színpad építési munkálatai is utolsó munkafázisához érkezett. A karácsonyi utcai kavalkádot, mely karácsonyig tart Kisvárda Város Önkormányzata és a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza rendezésében várja programjaira a városlakókat.

Az advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”. Advent (várakozás) a keresztény kultúrkörben a karácsonyt (december 25–ét) megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig (január 6–ig) tart. Advent első vasárnapja egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti. Kisvárdán ez évben is a hagyományoknak megfelelően a város főterén, a Szent László szobor szomszédságában gyújtják meg az első adventi gyertyát december 2–án, vasárnap délután 16.30–kor. Ezt követően „az Úr eljöveteléig” minden vasárnap ugyanebben az időben lesz az adventi gyertyák meggyújtása, az utolsó pedig december 23–án, s a városi kántálással zárul a Karácsonyi Kavalkád Kisvárdán.

Ünnepi programok

December 1.

09:00-13:00– Mikulásváró játszóház gyerekeknek és szülőknek, cserebere piac – Művészetek Háza.

Nem is olyan lehetetlen, mint elsőre gondolnád! Annyit vihetsz, amennyit hozol, pénzre nem váltható, de bármi elcserélhető. Bármit lehet hozni, amire otthon már nincs szükség, de másnak még hasznos lehet - és nincs rossz állapotban: játékok, könyvek, régiségek, apróságok, ruhák, stb. Nézz körül otthon, mi tűnik már feleslegesnek, meguntnak vagy száműzött kacatnak! Mert lehet, hogy mindez mások számára "igazi kincs", hasznos tárgy, ruha, kiegészítő. Mindenkit szeretettel várnak az első cserebere piacra a Művészetek Házában! A játszóházban mikulásos dísztárgyakat, ablakdíszeket készíthetnek a gyerekek, lesz gyöngyfűzés, arcfestés, az anyukáknak receptsarok, ahol megoszthatják egymással a jól bevált étel, süti specialitások receptjeit.

December 2.

16:30 – Adventi gyertyagyújtás – sétáló utca

December 4–5–6.

10:00 – 18:00– Mikulásgyár–sétáló utca.

December 9.

16.30. Adventi gyertyagyújtás

December 14–22–ig

Ünnepi kirakodó vásár, sétáló utca.

December 14.

16:00–ünnepi megnyitó műsor–sétáló utca, szabadtéri színpad.

December 15.

09:00 – játszóház – Művészetek Háza

16:00 – táncház–szabadtéri színpad

17:00 – rajzpályázat eredményhirdetés – Művészetek Háza

18:00 – jótékonysági ünnepi műsor – Művészetek Háza

December 16.

10:00 – családi ünnepváró nap (szánkóverseny, Mikulás szépségverseny, szabadtéri és beltéri sorversenyek) – Városi Tornacsarnok és a Városi Könyvtár mögötti terület.

16:30 – adventi gyertyagyújtás – sétáló utca

December 17–18–19

16:00 – Óvodások, általános iskolások, középiskolások műsora, szabadtéri színpad

December 22.

09:00-12:00 – ünnepváró játszóház – Művészetek Háza

December 23.

16:30 – adventi gyertyagyújtás – sétáló utca

17:00 – városi kántálás

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!