Kisvárda hírei

2013.04.29. 15:01

Majális – strandolással

Megyénkben több fürdő is megnyitja a szabadtéri medencéket május elsejétől.

Megyénkben több fürdő is megnyitja a szabadtéri medencéket május elsejétől.Bár még csak április végét írunk, a hőmérsékletet tekintve azonban mintha már nyár lenne. A rendkívüli időjárás miatt az elmúlt hétvégén Budapesten több strand is megnyitott, valamint sokan kerestek már enyhülést a Balaton kicsit még hűvös vizében is. Összeállításunkban annak jártunk utána, terveznek-e korai nyitást megyénk parkfürdői.

Rugalmasan alkalmazkodnak

Az időjáráshoz rugalmasan alkalmazkodik a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő, ugyanis május 1-jtől május 6-ig a külső termál medencék mellett a külső úszómedencét és a gyermek medencét is használhatják a vendégek.

– Általában május végén, június elején szoktunk kinyitni, de most a hirtelen beköszöntött szinte kánikulai meleg miatt már szerdától használható lesz négy szabadtéri medence néhány napig. Az élménymedence és a csúszda egyelőre még nem működik, azokat a Sárkány Strand nyári nyitásakor helyezzük majd csak üzembe. A fő szezon ugyanis a strand életében akkor indul, amikor a diákok számára megkezdődik a nyári vakáció – mondta el érdeklődésünkre Kovács Sándor műszaki vezető.

A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-nél azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a parkfürdő június 1-jén nyitja ki kapuját. Kisvárdán a Várfürdőben szerdától már igénybe vehető a nyitott gyermek- és termálmedence is.

– Ezt a két medencét már a korábbi években is megnyitottuk május elsején, most szerencsésen találkozik ez a szándékunk a meglepően korán jött kánikulával. A terveink szerint az élménymedencét majd egy hónap múlva nyitjuk meg – tájékoztatta lapunkat Kovács Lajos, a kisvárdai Idegenforgalmi és Szabadidő Centrum Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Nyit a kültéri medence

Vásárosnaményban a Szilva Termál- és Wellnessfürdő külső strandmedencéjét is birtokba vehetik május 1-jétől a vendégek. – Ezt a kültéri medencénket mindig május elsején nyitjuk meg, így az elmúlt hetekben a kötelező vizsgálatokat elvégeztettük. Újdonság számunkra még az is, hogy immár megnyílhatott a 10 szobás panziónk is – osztotta meg örömét lapunkkal Dul Ágnes, a fürdőt üzemeltető Vitka Kft. ügyvezetője.

Tiszavasváriban még pár hetet várniuk kell a strandolóknak, hogy hódolhassanak szenvedélyüknek.

– Teljesen felújítjuk az épületeket és a környezetet, ezért csak május 20-a körül nyitjuk meg a strandot – tudtuk meg Volosinóczki Bélától, a Tiszavasvári Strandfürdő vezetőjétől. – A strandszezon után, szeptembertől folytatjuk a felújítást: akkor két medence szépült meg és két új is épül majd.

Az időjárás miatt szívesen kinyitnák a nagykállói Nap Strandot is, de még tartanak a nagyszabású felújítási munkálatok, így csak június 1-jével fogadhatja a vendégeket – adott helyzetjelentést Véghső Sándor, a strandot üzemeltető Urbs Novum Nagykállói Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!