Kisvárda hírei

2013.05.04. 18:09

„Tulipános májusi szalonnasütés” Kisvárdán

Kisvárda –Az emberbaráti kapcsolatokhoz mélyen kötődő kis közösségek együttes munkája, példa lehetne mindannyiunk számára, amelyek a mai életünkben csak ritkán található meg.

Kisvárda –Az emberbaráti kapcsolatokhoz mélyen kötődő kis közösségek együttes munkája, példa lehetne mindannyiunk számára, amelyek a mai életünkben csak ritkán található meg.Már több mint 15. éve, hogy Kisvárdán megalakult az „Egészségmegőrző” Nyugdíjas Klub embertársi szeretettől vezérelve. Minden csütörtökön délután 13 órától tartja foglalkozásait a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza emeleti termében. Témáik változóak, az egészségről, versről, irodalomról, a spontán beszélgetésekig, de sorolhatnánk tovább. Szerveznek kirándulásokat is, a megye és az ország nevezetes helyeire. Meglátogatják a szomszédos települések nyugdíjas klubjait, s részt vesznek különböző találkozókon. Legutóbb Mezőladányban voltak, a 20 éves működését ünneplő klub rendezvényén. A harminc tagot számláló kis csapat, jelenleg húsz aktív taggal dolgozik, öttagú vezetőség irányításával. Klubtagjaikat, akiknek nehezére esik a foglalkozásokon való részvétel, időközönként meglátogatják.

Kötetlen beszélgetések, közös éneklések

A szép korúak rendkívül magas kulturális és hagyományőrző értéket képviselnek. Ezt bizonyítja a legutóbbi, csütörtök (május 2–ai) délután, első szabadtéri, „tulipános májusi szalonnasütés”. Majd az azt követő énekes délután, Markovics József klubtag Vár utcai portáján. Szóltak itt nóták, népdalok, s különböző énekek, napjaink kedvelt slágerei is. Külön érdekessége volt a csütörtök délutáni szabadtéri programnak, hogy Nagy Ferencné, Gyöngyike újra elővette tangóharmonikáját, s játékával, valamint Tari Ferencné Marika, énekével még hangulatosabban telt, közös énekléssel ez az idei első szabadtéri közös délután. Ezek az alkalmi szabadtéri délutánok, más–más helyszíneken három–négy alkalommal ismétlődnek meg évenként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!