Kisvárda hírei

2013.05.05. 19:25

Shirchadasj & Band koncert Kisvárdán és Tarpán

Kisvárda, Tarpa - A jótékonysági turnét a kórus ötödik alkalommal szervezi közösen a Magyar Református Szeretetszolgálattal (MRSZ) és a Krédó, Alapítvánnyal. Az idén a rendezvény adományait a katasztrófahelyzetet átélt magyar családok javára ajánlották fel.

Kisvárda, Tarpa - A jótékonysági turnét a kórus ötödik alkalommal szervezi közösen a Magyar Református Szeretetszolgálattal (MRSZ) és a Krédó, Alapítvánnyal. Az idén a rendezvény adományait a katasztrófahelyzetet átélt magyar családok javára ajánlották fel.

2013. április 30–án a Hollandiából érkező, s Magyarországon turnézó keresztyén kórus, a Shirchadasj Gospel Kórus és Band adott koncertet Kisvárdán, május 1–én pedig Tarpán, hogy "saját stílusukban, a gospel könnyed zenei műfaján keresztül dicsőítő dalokkal mutassák be azt az örömöt, amit Isten szeretetéből merítenek”.

„Miracle – Csoda” című egész estés műsorával idén is nyolc napos koncertsorozatra érkezett Magyarországra 2013. április 27. és május 4. között, a több mint negyedszázada hazánkban turnézó hatvanfős holland Shirchadasj & Band gospel együttes. Céljuk, hogy a hallgatóik kiemelkedjenek a mindennapok keserűségei, terhei közül, és meghallják Istennek egy–egy személyes, csodálatos üzenetét, hogy majd az este elteltével tudják máshogy szemlélni az őket körülvevő világot.

Kisvárdán a koncert előtt a város polgármestere Leleszi Tibor köszöntötte az együttest és a közönséget, méltatta a kórus munkásságát s külön kiemelve a magyar családok segítését. Ezt követően Csiszár Ákos tb. esperes és a koncertet szervező Százvai László köszöntötte a megjelenteket, aki külön kiemelte, hogy újból –2010 után– Kisvárdán köszönhettük a világhírű együttest. Műsorukban, pantomimmel és magyar nyelvű énekekkel tették még érhetőbbé idei üzenetüket. A Shirchadasj & Band koncertjei teljes estések. Változatos zenei stílus, hatalmas fény és hangtechnika, gondolatébresztő szövegek és jótékonyság, mindez a Shirchadasj koncertjein. A két órás műsorúk alatt technika professzionális minőségű volt. Szinte minden hang– és fénytechnikai eszközt bevetettek a robotlámpákkal kezdve a nagy hatótávolságú térmikrofonokig kápráztató élmény volt a teljes fény– és hangtechnika. Az 50 énekes, 10 zenész és a 15 fős technikai csapat fáradozott azon, hogy ne csak a léleknek, de a fülnek és a szemnek is felemelő élményben legyen része a koncerten résztvevőknek.

A koncert végén, Leleszi Tibor polgármester megköszönte a koncert élményét, s a város egy szerény ajándékával kívánt további sikereket az együttesnek.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!