Kisvárda hírei

2013.05.12. 16:57

Szerda estére Fülemülék éjszakája Kisvárdán

Kisvárda - Ha szereted a természetet, a madarakat, ott a helyed.

Kisvárda - Ha szereted a természetet, a madarakat, ott a helyed.

A Magyar Madártani Egyesület 33 számú Tiszaközi helyi csoportja már több mint három éve alakult meg Kisvárdán. Tagjai több hasznos élménnyel is gazdagodtak az elmúlt években. Eddigi munkájuk során készítettek s helyeztek ki több száz odút, többek között a Várkertben és környékén, a tónál, Záhonyban, Dombrádon, Tornyospálcán és több madárjárta területen.

Fülemülék éjszakája

Az idei programtervükben, az idei évben, az alakulásukat követően immár harmadszor szerepel a „Fülemülék éjszakája”, a madárdalos májusi este. Minden érdeklődőt szeretettel várnak május 15–én (szerdán), 17 órakor a Várfürdő–Strand bejáratánál, a Várkert felőli parkolóban –mondta Kiss Zsolt.

Ezen az estén minden érdeklődő, természetet szerető ember meghallgathatja, a világ legszebb hangú, éjszaka is éneklő madarának, a fülemülének az énekét a Várkertben és környékén, Kisvárdán. A program várható vége 19–19.30–ra várható. A résztvevők készüljenek fel a szúnyogok „támadásaira”.

Megtekinthetik a leszedhető, kihelyezet odúkat a Várnál, a Vár–tónál és környékén. Ha a szerencse is a résztvevők mellé szegődik, megtekinthetik az odúban lévő széncinegék piciny fiókáit, mint az elmúlt évben. Rövid odúzás után madárdalos séta, ismerkedés a fülemülével, és minden útba eső madárral. A sétát s a természet értékeit a madarak hangját, a kora esti séta egyéb hangjait, Dr. Mezey Károly és Kiss Zsolt szakavatott előadásai teszik még érdekesebbé. A hazai madarászok már évtizedek óta dolgoznak a természetért, az emberért a madarak és élőhelyük védelmén keresztül. Céljuk, hogy megőrizzék hazánk páratlan természeti értékeit a maguk és az utódok örömére.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!