Kisvárda hírei

2013.11.23. 17:07

Harminc madáretető télire Kisvárdán

Kisvárda – A Magyar Madártani Egyesület 33 számú Tiszaközi –kisvárdai– helyi csoportjának tagjait, valamint a természetet szeretőket hívta madáretető készítésére a csoport titkára Kiss Zsolt. Szombaton délelőtt, a kalapácsok kopogó hangjától, s az ütemes szegelésektől volt hangos a Török utca végén, Borkó Károly telepe.

Kisvárda – A Magyar Madártani Egyesület 33 számú Tiszaközi –kisvárdai– helyi csoportjának tagjait, valamint a természetet szeretőket hívta madáretető készítésére a csoport titkára Kiss Zsolt. Szombaton délelőtt, a kalapácsok kopogó hangjától, s az ütemes szegelésektől volt hangos a Török utca végén, Borkó Károly telepe. Mintegy negyvenen vettek részt az odúk készítésében. A Tóth Árpád harminc etetőhöz biztosított anyagot, amelyek mind el is készültek. Néhányan maguknak is készítettek etetőket, de még így is jut, az óvodáknak és bölcsődéknek.

A Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 11/B osztályából több mint tízen illesztették össze a deszkadarabokat, s azt összeszegezve készítették el munkájuk eredményét, az etetőket. A 11/B osztály munkában résztvevő tanulóit Kelemen Beáta tanárnő irányította. A barkácsolásban résztvevők saját szerszámaikkal dolgoztak.

A munkában résztvevők tájékoztatást kaptak a lakossági madáretetési szezon indulásáról, az etetés szokásairól. Már most is, de akár korábban is meglehetet kezdeni az etetést, mert ez segít odavonzani a madarakat, melyek megfigyelése az etetés egyik legfontosabb indítéka.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!