Kisvárda hírei

2014.04.23. 09:12

Lépcsőfutó versenyen szedték a lábukat a megye tűzoltói

Nyíregyháza - Tizenkettedszer rendezték meg a lépcsőfutó bajnokságot Nyíregyházán, a Bánki Műszaki Középiskola és Kollégium területén.

Nyíregyháza - Tizenkettedszer rendezték meg a lépcsőfutó bajnokságot Nyíregyházán, a Bánki Műszaki Középiskola és Kollégium területén.

A 191 fokot a győztesek minden évben kevesebb mint 50 másodperc alatt teljesítették. A kilencedik emeleten elhelyezett célgombot a párosok hátul futó tagja nyomhatja meg, így az elöl haladónak is szednie kell a lábát.

A katasztrófavédelem megyei igazgatóságának felhívására idén 14 csapat párosa állt rajthoz. A kollégium tanulói a hivatalos verseny végén ugyancsak rajthoz álltak, valamint a média részéről Kőrizs József, aki egy weblapot üzemeltet, és az Ajaki ÖTE tagja.

Nem hivatalos végeredmény szerint Nyíregyháza csapata első lett, kevéssel megelőzve Kisvárda párosát. Ebben indult Fodor András, aki az NB2-es futball csapattal, a tervek szerint délután még edzőmeccsen is kifut a pályára. A harmadik helyet Szatmárnémeti csapata érte el, a megyében pedig Mátészalka tűzoltói taposták leggyorsabban a képzeletbeli parazsat.

Az önkéntes tűzoltók sem sokkal maradtak el a hivatásosok eredményei mögött, ahol Tiszavasvári, Vásárosnamény, Tarpa sorrend alakult ki. Egyéni indulók álltak a csapatok után a rajthoz, itt már jobb eredmények születtek, szinte hihetetlen, de még 40 másodperc alatti eredmény is született.

Ha az OKF megrendezi a lépcsőfutás országos versenyét, ott Nyíregyháza csapata képviselheti a megyét. A rendezvényről nyilatkozó Leskovics Zoltán tű. őrnagy egyebek mellett arról is beszélt, hogy az állomány erőfelmérésén túl azért is fontos a lépcsőfutás, mert egy rendkívüli helyzetben megtörténhet, hogy városvédelemre átirányított tűzoltóknak kell egy toronyházban keletkezett veszély esetén beavatkozni, pedig lehet, hogy saját városukban nincs is magas épület. A tűz nem válogat, így a beavatkozóknak sincs választásuk, amikor életet kell menteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!