Kisvárda hírei

2014.04.12. 21:03

Telegdi Vándorkupa Kisvárdán

Kisvárda - Negyedik alkalommal rendezte meg a kisvárdai telephelyű Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola a nyíregyházi és a debreceni telephelyű iskola tanulóinak szakmai versenyét mintegy száz résztvevővel –tudtuk meg Meskóné Böszörményi Mária versenyszervezőtől.

Kisvárda - Negyedik alkalommal rendezte meg a kisvárdai telephelyű Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola a nyíregyházi és a debreceni telephelyű iskola tanulóinak szakmai versenyét mintegy száz résztvevővel –tudtuk meg Meskóné Böszörményi Mária versenyszervezőtől.

Telegdi Vándorkupa

 

A „Telegdi Vándorkupa 2014” címmel meghirdetett versenyen, fodrász, gyakorló kozmetikus, vám–, jövedéki és termékdíj ügyintéző, irodai asszisztens szakmákban. A fodrászok és a kozmetikusok, évfolyamonként két–két fős csapattal képviselték iskoláikat Kisvárdán. A fodrászok, 12. évfolyamon, aktuális férfi divatos hajvágás, alkalmi konty az „Operabál” jegyében, 13. évfolyam – alkalmi frizura készítése volt a feladat a 11. évfolyamosok részére alkalmi kontyot kellett készíteni a „Ballagás” jegyében. A kozmetikusoknak a mai divatirányzatnak megfelelően, –nappali kikészítésű–hordható smink– modern kikészítése készüljön. Fő szempont, hogy a smink a modellt szépítse és egyéniségével, ruházatával harmonizáljon. Ezekben a szakmákban félszáz tanuló adott bizonyságot évfolyamának szakmai tudásáról. A verseny feladatok elkészítésére a tanulóknak, egy óra illetve másfél óra állt rendelkezésre.

 

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal

 

A vám– jövedéki és termékdíj ügyintézőknél első alkalommal rendezték meg a „Telegdi Vándorkupa 2014” versenyt, ahol az iskolák telephelyenként két 4 fős csapattal vettek részt. A versenyre 5 oldalas üzleti tervet kellett készíteni. A versenyen 20 perc áll majd rendelkezésre az előre ismert, öt témakor egyikének elkészítésére a választott projekt bemutatására. A zsűri értékelési szempontjaiban: az újszerűség, szakmai ismeretek alkalmazása, kollektivitás volt a fő hangsúly.

Ugyancsak első alkalommal rendezték meg a Telegdi–kupa keretében Irodai asszisztens tanulók gépírás versenyét is. A tanulóknak évfolyamtól függetlenül 10 perces magyar nyelvű másolás képernyőről, internetes formában, gépíróprogram segítségével. (Az országos gépíróversennyel megegyező módon.) Ebben a versenyszámban az alábbi eredmények születtek.

Első helyezést ért el Tóth Evelin Kisvárda, Varga Fanni Debrecen. Második lett Bátori Tímea és Gyügyei Erika mindketten Debrecenből.

Debrecen vitte a vándorkupákat

 

Kategóriánként az első három helyezett részesült jutalomban s lett tulajdonosa egy évig a vándorkupának. A vándorkupát, a fodrász, a kozmetikus, valamint a vám– jövedéki és termékdíj ügyintézőknél is a debreceni tagiskola nyerte.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!