Kisvárda hírei

2014.10.11. 15:02

Újabb munkahelyek Kisvárdán

Kisvárda - Átadták a használtruha-kereskedéssel foglalkozó Háda-cégcsoport új ruhaválogató csarnokát 2014. október 9-én Kisvárdán.

Kisvárda - Átadták a használtruha-kereskedéssel foglalkozó Háda-cégcsoport új ruhaválogató csarnokát 2014. október 9-én Kisvárdán.Az eseményen részt vett dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára.

"A 483 millió forint értékű beruházás megvalósításához a cég az NGM által a kis- és közepes vállalkozások számára meghirdetett munkahelyteremtő pályázaton 339 millió forint támogatást nyert el. A fejlesztés révén 155 új munkavállalót alkalmaz a társaság, közülük százan regisztrált álláskeresők" - mondta az eseményen Czomba Sándor. Az államtitkár közlése szerint az idén 16 milliárd forint áll rendelkezésre ilyen támogatásra, aminek segítségével több mint 9 ezer munkahely jött létre az elsődleges munkaerőpiacon.

"Az összes nyertes pályázat 90 százaléka a 10-20 munkavállalót foglalkoztató cégek kisebb arányú munkaerő-bővítéséről szól, azonban van egy-két "kilógó" társaság" - utalt Czomba Sándor arra, hogy a Hádához érkezett az egyik legnagyobb összegű támogatás. "Ezúttal olyan beruházásról van szó, ahol jelentős a kézimunkaerő-igény, így akár alacsony végzettségű emberek is kaphatnak munkalehetőséget" - emelte ki az államtitkár.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter beszédében arról szólt, hogy a vállalkozás sikere a családban és a "vidéki létben", az összefogás erejében van.

Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere köszöntőjében elmondta: „Örülök annak, hogy országunk legnagyobb használt ruhakereskedő vállalata kisvárdai válogatócsarnokot épített, mely beruházás csökkentette térségünk foglalkoztatottsági problémáit is.”

Háda György ügyvezető a cég húszéves történetének óriási sikereként értékelte a beruházást. Elmondta, a Háda-cégcsoport eddigi tiszakanyári üzemét váltja ki az új válogatócsarnok, ami a társaság külön részlegeként fog működni. Az új csarnokban jövő januárban indul a munka. A családi vállalkozás 1995 óta foglalkozik használt ruha importjával, válogatásával, bel- és külföldi értékesítésével. Jelenleg közel 60 üzlete van az országban. A Háda tavaly 10 milliárd forint nettó árbevételt ért el.

MTI, Durucz Gabi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!