Kisvárda hírei

2014.12.03. 09:26

Ha megdobnak kővel…

Nyíregyháza - Csak a sofőrök lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem okozott tragédiát a kővel dobálózó férfi.

Nyíregyháza - Csak a sofőrök lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem okozott tragédiát a kővel dobálózó férfi.

„A feleségem autóját, és a mögötte jövő két kocsit is megdobták. Mindhárman megálltak, azt hitték, egy teherautóról hullott le valami. Sajnos, a nagy ködben nem látták, hogy milyen autó jött szembe, az is lehet, hogy kamion. Az eset Nyírbogdány és Nyírtass között történt. A feleségem a homlokán 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Remélem, a rendőrségnek sikerül elfogni a tetteseket, mielőtt megölnek valakit” – írta meg tapasztalatait lapunknak november 27-én egy kétségbeesett olvasónk, aki képet is csatolt leveléhez a betört szélvédőről.

Még azon a napon 200 ezer forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, s nagy erőkkel keresték tovább a felelőtlen rongálót, aki végül magát buktatta le, amikor egy jelzés nélküli szolgálati autót megelőző kocsi visszapillantó tükrét célozta meg egy fehér, mozgó járműből. A rendőrök végül a berkeszi bekötő úton, testi kényszert alkalmazva bilincselték meg a kisvárdai férfit, akiről kiderült, hogy kábítószert fogyasztott.

Különösen nehéz eset

Az eset rendőrségi szempontból azért volt különösen nehéz, mert gyakorlatilag szinte nulla nyom állt rendelkezésre: nem volt se ismertté vált jármű (típus, rendszám), se pontos helyszín, se motiváció…

– A sértettek által elmondottak alapján valóban rendkívül nehéz volt beazonosítani ezeket a fontos körülményeket – erősíti meg a felvetéseket Botos László alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

– Nem is nagyon lehet ezen meglepődni, hiszen a dobálás elszenvedői, vagyis a sértettek először megijedtek, leblokkoltak, és az első természetes reakciójuk az volt, hogy megpróbálták elkerülni a balesetet, a hirtelen kormánymozdulatot, és közben persze próbálták felfogni, mi is történt. Nem egyszerű ilyenkor megőrizni a lélekjelenlétet, körülményeket vizsgálni, esetleg leírást adni egy távolodó autóról.

– A sértettek bejelentései alapján nagyobb erők összevonásával koncentráltunk a megadott területre, és több útszakaszra osztva fokoztuk a járőrözést jelzés nélküli, kamerával felszerelt autókkal. Úgy szerveztük az akciót, hogy bármely ponton is bukkanjon fel ismét az elkövető, a lehető leggyorsabban reagálhassunk. Ez eredményre is vezetett, s talán sikerült megelőzni a komolyabb bajt – összegzett a Kelet-Magyarországnak Botos László alezredes.

Komoly kiadásokkal jár

– A kisebb szélvédők 10 ezer, míg a drágábbak 60–70 ezer forintnál kezdődnek, az oldalüvegek pedig 10–30 ezer forint között mozognak – ismertette az árakat Poór Péter, a Petrikovics Autóüveg Kft. üzletvezetője.

– Az első lépés a baj megelőzésére a Casco-kötés. Ha nem gondolkodik előre a károsult, komoly kiadásokba verheti magát egy szélvédőcsere idején – fogalmazott Jeney Béla biztosítós szakember. – Az, hogy a biztosító mennyit fizet, függ az önrésztől, a pillanatnyi árfekvéstől és az autó értékétől is. A legtöbben a minimális, 10 százalékos önrészt választják, ez esetben a kiadások töredékét kell csak kifizetniük.

KM-NYZS, SA

 


A Nyíregyházi Járási Ügyészség hétfőn délelőtt indítványozta a 4-es főúton történt kődobálással gyanúsított férfi előzetes letartóztatását, mert tartani lehet attól, hogy újabb hasonló bűncselekményeket követne el. tovább »

Több mint húsz betört szélvédőről, illetve megrongált karosszériáról tettek bejelentést a rendőrségen 2014. november közepe óta a 4-es számú főút Kisvárda és Nyíregyháza közötti szakaszán éjszaka közlekedő autósok. tovább »

Hétfőn este kb fél nyolc körül újra megjelentek a kődobálók. A feleségem autóját, és a mögötte jövő két autót is megdobták. Mindhárman megálltak, azt hitték egy teherautóról hullott le valami - írja levelében olvasónk. tovább »

Csütörtökre virradó hajnalban egy szlovák rendszámú Audi tartott a 4-es főúton Ajak felől Nyírtass irányába.tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!