Kisvárda hírei

2014.12.29. 14:04

Hálát adtak a felújított iskoláért

Kisvárda - Az istentisztelet előtt Százvai László vezető lelkipásztor ismertette a felújítás részleteit.

Kisvárda - Az istentisztelet előtt Százvai László vezető lelkipásztor ismertette a felújítás részleteit.

A Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium általános iskolai épületét ez év júniusa és októbere között teljes körűen felújították. A közel 100 milliós beruházás 53,57 millió forint pályázati támogatással készült el, a többit önerőből egészítette ki a Kisvárdai Református Egyházközség, mint fenntartó.

– A belső munkálatok nagy részét tanévkezdés előtt egy héttel már elvégezték a szakemberek, de ahhoz, hogy szeptember 1-jén megkezdjük a tanítást, a takarítók, pedagógusok és a szülők nagyfokú összefogására volt szükség. Csodálatos érzés nap mint nap ránézni és gyönyörködni a precíz munkával felújított, és eredeti állapotába helyreállított, több mint százéves épületre.

– Novemberben ünnepélyes istentiszteleten adtunk hálát Istennek mindezek megvalósulásáért! Főtiszteletű Fekete Károly, a Debreceni Hittudományi Egyetem rektorának igehirdetését követően dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere mondott köszöntőt, elismerve a beruházásban résztvevők munkáját – számolt be lapunknak Nagy Istvánné igazgatóhelyettes.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!