Kisvárda hírei

2015.02.23. 10:49

A MISTRÁL mazsorettek negyedszázadának dokumentum kiállítása és jubileumi showja Kisvárdán

Kisvárda – Kedden, február 24–én, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza és a Mistrál Ifjúsági Sportegyesület közös rendezésében, a Művészetek Háza kiállítóterében délután fél ötkor nyitja meg Pribula László a 25 éves Mistrál ISE Nyírzem Mazsorett Együttes elmúlt 25 évét bemutató dokumentum kiállítását. <h2 style="text-align: center;">

Kisvárda – Kedden, február 24–én, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza és a Mistrál Ifjúsági Sportegyesület közös rendezésében, a Művészetek Háza kiállítóterében délután fél ötkor nyitja meg Pribula László a 25 éves Mistrál ISE Nyírzem Mazsorett Együttes elmúlt 25 évét bemutató dokumentum kiállítását.

Akik bejárták az országot és Európát

Szilágyi Zoltánné „Magdi néni”, a Művelődési Ház népművelője 1990–ben gondolt egy merészet. Új művészeti csoportot alakít jó mozgású lányok számára. Úttörő munka volt ez a javából. Nem volt koreográfia, zenei alap, csak egy ajándékba kapott egy tucat egyenruha és nagy–nagy lelkesedés. A szívós áldozatos munka eredményeképpen az idén már 25 éves a nagy múltú és biztató jövőjű mazsorett együttes. Az emberöltőnyi idő alatt bejárták az országot Csengertől Makóig, Balatonfüredtől Tatabányáig.

Megfordultak Európa szinte minden országában, némelyikben rendszeresen visszatérő vendégek. Törökországba és Izraelbe háromszor is eljutottak. Felléphettek Erdélyben, s látták Párizst, Velencét, Nápolyt, Milánót, Rómát is. Az együttes több híres előadóművészt nevelt ki a negyedszázad alatt, és ami a legfontosabb, hogy édesanyaként, több alapító tag már saját gyerekét biztosítja az utánpótlásnak.

A dokumentum kiállítás március 10–ig lesz látható.

Jubileumi műsor szombaton

A Városi Tornacsarnokban, február 28–án –szombaton–18 órától lesz, a Mistrál Ifjúsági sport Egyesület, 25 éves Nyírzem Mazsorett Együttesének jubileumi, show műsora. A műsorban fellépnek, többen fellépnek az elmúlt 25 év mazsorettjei is. A rendezvény díszvendége: Dohos László ezredes, a Magyar Honvédség nyugalmazott főkarmestere, Liszt–díjas karnagy, a Debreceni Egyetem Zenei Konzervatóriumának docense, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke. A rendezvény fővédnöke Pekó László a Nyírzem Coop Zrt. vezérigazgatója.

A jubileumi rendezvényt Leleszi Tibor Kisvárda város polgármestere nyitja meg.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!