Kisvárda hírei

2015.02.16. 13:13

Élményt kínáló a téli madáretetés

Kisvárda – A téli madáretetés fontos madárvédelmi feladat, október végétől, március közepéig. Az etetés az egyik legnagyobb madár megfigyelési élményt kínáló természetvédelmi tevékenység. Napjában többször tapasztalunk nagy nyüzsgést az etető körül.

Kisvárda – A téli madáretetés fontos madárvédelmi feladat, október végétől, március közepéig. Az etetés az egyik legnagyobb madár megfigyelési élményt kínáló természetvédelmi tevékenység. Napjában többször tapasztalunk nagy nyüzsgést az etető körül. A madarak számítanak a megszokott etetőhelyre, télen gyakorlatilag ennek közelében élik az életüket. A téli hónapokban nagyon nehezen találnak táplálékot itthon maradt tollas barátaink. Az etetés október végével kezdődjön, különösen akkor, ha a hőmérséklet 0 C fok alá csökken. Az etetés legyen folyamatos, tartós mínuszok esetében ez különösen lényeges! Kis kedvenceink nagyon hamar megszokják a vendéglátást, ne okozzunk nekik csalódást! A jó etető fedővel ellátott, a táplálékot szárazon tartja.

A különféle magvak a legmegfelelőbbek, a gabonafélék, tökmag, mogyoró, dióbél, napraforgómag (fekete apró), alma. A legkedvezőbb, ha különféle magvakat teszünk az etetőkbe. Különös csemege a hálóba csomagolt magvas golyó. A téli etetés ideje alatt minden nap más és más jelenségeket figyelhetünk meg az etetőknél. Minden nap okoz kellemes meglepetéseket, s új madarak is megjelennek az etetőn.

A jó idő beköszöntével ezt a tevékenységet hagyjuk abba! A tavaszi fészekrakást követő fiókanevelés időszaka alatt, már állati eredetű táplálékot is kell madarainknak fogyasztani. Hagyjuk, fogdossák csak össze a hernyókat, legyeket és egyéb kerti kártevőket, a jó időben szolgálják ki magukat.

Felvételeinken az etető és környékének nyüzsgését örökítettük meg.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!