Kisvárda hírei

2015.03.23. 07:53

Avar és nádtüzek: már a lakóházakat is veszélyeztették a lángok - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. március 22-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. március 22-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Négy hektáron égett a sás és nádas vasárnap délután Kékcsén, a Fő utcában, ahol lakóházakat is veszélyeztetett a tűz. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel avatkoztak be. Szintén a kisvárdai tűzoltókat riasztották a délutáni órákban a város külterületére, ahol a learatott kukoricatarlón lévő száraz fű kapott lángra mintegy három hektár területen.

Öt hektáron lévő aljnövényzet égett vasárnap délután Döge és Kisvárda között, amely egy háromszáz négyzetméteres raktárépületet is veszélyeztetett, valamint erős füst lepte el a 4-es számú főút érintett szakaszát. A kisvárdai hivatásos tűzoltók két gépjármű-fecskendővel és egy vízszállítóval fékezték meg a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg, a közelben lévő épületben sem esett kár.

Két hektáron gyulladt ki az aljnövényzet Nyíregyházán, a Hamvas utcában. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel avatkoztak be.

Gávavencsellőn a régi vasútállomásnál, Kisvárdán pedig a Török utcában adott hasonló feladatot a szabadtéri tűz oltása a hétvége utolsó napján.

Száz négyzetméteres lakóház kéményében a lerakódott korom égett vasárnap este Anarcson, az Ady Endre utcában. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el az izzó, parázsló részeket. A ház fűtését más módon oldják meg az ott lakók.

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap délután a 4-es számú főút és a 403-as út kereszteződésében, Nyírturánál. A két járműben összesen hatan utaztak, közülük négyen könnyebben sérültek. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a gépkocsikat áramtalanították és az útakadály megszüntetésén dolgoztak.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!