Kultúra

2023.07.06. 09:19

A kastélykertben remek előadásokat láthatunk

KM

A Pesti Művész Színház művészei érkeznek Gávavencsellőre

Forrás: Fotó: Színház

Ezen a héten szombaton kezdődik a Kastélykerti Színház elnevezésű sorozat Gávavencsellőn. A Pesti Művész Színház előadásában július 7-én 20.30-tól a Boldog születésnapot avagy Hatan pizsamában című előadást láthatják az érdeklődők. A történet egy francia nyaralóban játszódik, ahol Bernard és neje, Jacqueline vendégeket várnak. Jön Bernard legjobb barátja, Robert, aki Jacqueline titkos szeretője, és Brigitte, aki Bernard szeretője. A ház ura a feleségének úgy állítja be a dolgot, mintha Brigitte Robert párja lenne, de mivel Robert még sosem látta a nőt, összetéveszti a szobalánnyal. Ám beállít az ő férje is... A főszerepben Egyházi Gézát, Nyertes Zsuzsát, Csengeri Attilát és Fogarassy Bernadettet láthatjuk. 


Komornyiknak nézik a grófot 


Két héttel később, július 21-én a Lili bárónő című operettet mutatják be a Pesti Művész Színház művészei. Huszka Jenő művének főhőse az eladósodott Illésházy gróf, aki eladja családi kastélyát az újgazdag Malomszeghy bárónak. A távozni készülő grófot a kastély új tulajdonosai komornyiknak nézik, Illésházy pedig belemegy a játékba, mert első látásra elbűvöli a lányuk, Lili. Az előadásban olyan jól ismert slágerek csendülnek fel, mint a Gyere csókolj meg szaporán tubicám vagy a Tündérkirálynő, légy a párom. KM 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában