Közélet

2023.09.12. 09:00

Újabb szakmai nap Gyulatanyán

A kukorica- és napraforgó-bemutatók már több mint 30 éves múltra tekintenek vissza.

A rendezvény minden évben népszerű

Fotó: Illusztráció: KM-archív

Nyírtelek, Gyulatanya. A Nébih Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán az idén is megrendezik az Országos és Nemzetközi Kukorica és Napraforgó Tanácskozás, Fajta- és Növényvédelmi Technológiai Bemutatót, mégpedig szeptember 21-én, csütörtökön. 

Szakmai előadások, bemutatók 
A rendezvény fővédnöke ezúttal is dr. Nagy István agrárminiszter. Előadást tart majd többek között Polgár Gábor, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács igazgatója, dr. Sziebert Dénes, a Magyar Kukorica Klub Egyesület elnöke és Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Igazgatóságának elnöke is. Az állomáson a kukorica- és napraforgó-bemutatók már több mint 30 éves múltra tekintenek vissza – ismertette Augusztinyi András, a fajtakísérletek vezetője. 
Az idén összesen több, mintegy hat hektár területen 35 kukorica- és 25 napraforgófajtát állítottak be a kísérletekbe. 
A bemutató programjának első részében neves szakemberek előadásait hallgathatják meg a résztvevők, akik információkat kaphatnak többek között a mezőgazdaság aktuális helyzetéről is. A jelenlévők emellett a kukorica- és napraforgó-termesztésben eredményesen használható tápanyag-utánpótlási és növénykondicionálási technológiákkal is megismerkedhetnek. Nádasi Zoltán 
 

A rendezvény minden évben népszerű 
Fotó: a szerző archívuma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!