Magyarország

2008.09.21. 13:20

MDF: A színesfémlopás ellen nem elég törvényt módosítani

<p>Az MDF továbbra is a színesfémlopás és az orgazdaság büntetési tételeinek szigorítását képviseli, azonban pontosabban határozná meg a színesfém fogalmát - áll az ellenzéki párt vasárnapi közleményében.</p>

Az MDF szerint a büntető törvénykönyv (btk.) módosítása önmagában nem oldja meg a problémát, ám a hatályos jogszabályok következetesebb betartása javítana a jelenlegi helyzeten.

Az MDF továbbra is elkötelezett a színesfémlopás és orgazdaság büntetési tételeinek szigorítása mellett, ehhez azonban szükség van a színesfém, nemesfém, feketefém pontos meghatározására - derül ki a közleményükből. Az ellenzéki párt emellett a törvény hatálybalépését is elhalasztaná, így biztosítva elegendő időt az abban foglaltak teljesítéséhez.

Az MDF reagált a KDNP parlamenti képviselőjének ugyanebben a témában tartott pénteki sajtótájékoztatójára. Salamon László akkor azzal vádolta az MDF-et, hogy a büntetési tételek szigorítása céljából februárban a KDNP-vel közösen benyújtott módosító törvényjavaslatukat "az eredeti szándék gyenge karikatúrájává" tették, melynek következtében visszavonták azt.

Az MDF értetlenül áll a pénteken elhangzottak előtt. Álláspontjuk szerint ugyanis az MDF által májusban benyújtott módosító indítvány lényege, hogy a színesfém meghatározásáról, annak pontos leírásáról külön igazgatási jogszabályban kell rendelkezni. E megoldás a jogbiztonságot szolgálja - zárul az MDF közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!