Magyarország

2008.10.11. 08:38

Ma végleg kizárhatják Almássyt

<p>Budapest - Ülésezik szombaton az MDF választmánya. Új elnököt és elnökséget választ a testület, és döntés várható Almássy Kornél kizárásáról is.</p>

Almássy Kornélt az MDF egymás után kétszer - szeptember 26-án és szeptember 29-én - is kizárta, de jogilag még tagja a pártnak, a tagsági jogviszony ugyanis az alapszabály szerint törléssel szűnik meg - az ehhez szükséges határozatot pedig az országos választmány hozza. Almássy Kornél kizárását a párt azzal indokolta, hogy vállalhatatlanná vált a politikája. Eredtileg Dávid Ibolya mellett Almássy Kornél is indult volna az MDF elnöki posztjáért, a választás előtt azonban visszalépett. Utóbb azt mondta azért, mert őt és családját is megfenyegették. Dávid Ibolya viszont azt állítja, hogy Almássy Kornél törvénytelen módon akart róla információkat gyűjtetni az UD Zrt-vel.

Nem pályázik újból az MDF Országos Választmányának elnöki tisztére Katona Kálmán, azt azonban, hogy kik indulnak a posztért, nem lehet tudni. Az MDF alapszabálya szerint ugyanis a helyszínen bárki jelölhet bárkit, akár önmagát is. Korábbi sajtóhírek szerint Makay ZsoltHajdú-Bihar megyei MDF-elnök és Szabó Miklósmosonmagyaróvári polgármester esélyes az elnöki posztra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!