Magyarország

2010.07.14. 16:55

Felfüggesztett fogházat kapott a betegét a radiátorhoz kikötöző ápoló

<p>Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte első fokon a Pécsi Városi Bíróság szerdán azt az ápolót, aki 2008 novemberében a radiátor védőrácsához kötözött egy súlyosan szellemi fogyatékos nőt a Baranya megyei Bóly egyik szakápolási intézetében.</p>

A bíróság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében találta bűnösnek a vádlottat, akinek 8 havi fogházbüntetését 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, a vádlott és ügyvédje felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

2008 novemberben a bólyi Fogyatékos Személyek Otthonában az egyik ápoló egy pólóval kötözte az ágy melletti radiátorhoz a pelenkájánál fogva az egyik beteget. A nő később fel akart állni és elesett, de a kötésből nem tudott kiszabadulni. A gondozók reggel vették észre, hogy az asszony eszméletlen. Később sikerült újraéleszteni, kórházba szállították, de ott meghalt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!