Magyarország

2010.08.23. 15:21

Ezer bocs vár Mackófalván

<p>Több mint ezer plüssmedve várja a látogatókat augusztus 27-től szeptember 26-ig a budapesti Savoya Parkban. A bevásárlóközpontban nyíló Mackófalva területén muzeális értékű játékokat és bocsokkal telepakolt interaktív vitrineket tekinthetnek meg az érdeklődők. A kiállítás keretében rendezett családi hétvégén pedig különféle ingyenes programokon is részt vehetnek.</p>

Augusztus 27-től játékmedvék lepik el a bevásárlóközpont területét. A legkülönfélébb plüssmedvékkel, muzeális értékű játékokkal, illetve bocsokkal kapcsolatos programokkal várják a látogatókat a négy héten keresztül nyitvatartó Mackófalván.

Az érdeklődők megtekinthetik Méhész Ottóné több mint ezer különböző méretű és ruhát viselő plüssmacikból álló gyűjteményét, illetve a játékokból berendezett, egy-egy életképet bemutató interaktív vitrineket. A rákóczifalvi Macimúzeum szintén számos, egészen régi játékokkal érkezik a kiállításra, eltérő témák szerint, húsz vitrinben felsorakoztatva gyűjteményének díszeit.

Plüssmedvék és múzeum

Nem csak szemlélődni lehet majd a helyszínen. A Mackódögönyözőben bárki játszhat a plüssmedvékkel, az augusztus 28-29-ei családi hétvégén pedig számos ingyenes programon is részt vehetnek az érdeklődők. A Teddy Maci Kórházban mackódoktoroknak öltözött orvostanhallgatókkal közösen gyógyíthatják a játékbocsokat a gyermekek, de a rákóczifalvi Macimúzeum is szervez külön játszóházat. Arcfestés és kézműves foglalkozás is lesz ezen a hétvégén, illetve a Baldavári Méhészet mézkóstoltatást tart.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!