Magyarország

2010.08.06. 18:56

Piros riasztás már csak a Dél-Alföldön - megduplázódott délutánra a tűzoltók munkája

<p>A délelőtti órákhoz képest több mint kétszeresére, 150-ről 317-re emelkedett késő délutánra a tűzoltóságokhoz érkezett riasztások száma a viharos időjárásban. A legtöbb helyre Komárom-Esztergom megyében, Békés megyében és Budapesten hívták a tűzoltókat.</p>

Közben az Országos Meteorológiai Szolgálat internetes oldalán lévő tájékoztatás szerint piros riasztás már csak a Dél-Alföldön van érvényben, az éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés azonban még egész Kelet-Magyarországra vonatkozik.

Délelőtt néhány óra leforgása alatt a viharos időjárás miatt 150 helyre hívtak tűzoltót. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság késő délutáni adatai szerint ez a szám 317-re emelkedett. Elsősorban vizet szivattyúzni, kivágásra szoruló és kidőlt fákhoz, leszakadt ágak eltávolításához hívták őket.

A délutáni adatok szerint a legtöbb feladat Komárom-Esztergom megyében volt, ott 75 riasztást kaptak a tűzoltók. Ezen kívül Békés megyében - 65 eset - és Budapesten - 49 eset - volt kiemelkedően sok dolguk a tűzoltóknak az időjárás miatt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!