Magyarország

2010.09.24. 15:29

Táblát avatnak Bujtor István emlékére Veszprémben

<p>Bujtor István emléke előtt tisztelegve bronz emléktáblát helyez el a Veszprémi Petőfi Színház és a Veszprém Megyei Önkormányzat a teátrum főépületének falán pénteken délután. A táblaavatás után a Játékszín névadó ünnepségét tartják.</p>

A színház bejárata mellett az 1991-ben elkészült Latinovits Zoltán emléktábla közelébe kerül a Bujtor Istvánt ábrázoló bronz tábla. Mindkét alkotás a budapesti Albert András ötvösművész tervei alapján készült.

Eredetileg május 5-én, Bujtor István születésnapján avatták volna fel az emléktáblát, ám az öntőmunkálatok megkezdése előtt egy taxis véletlenül elejtette az alkotás gipsz lenyomatát, így nem készült el időre a bronztábla - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Varga Róbert, a színház sajtófőnöke.

A táblaavatás után, este fél hatkor a Játékszínhez sétálnak a résztvevők, ahol névadó ünnepséget tartanak. Latinovits Játékszín helyett Latinovits-Bujtor Játékszín lesz ezután az épület neve.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!