Magyarország

2010.10.28. 16:50

Fiktív volt Joav Blum sukorói állandó lakcíme

<p>Megszületett a héten a Legfelsőbb Bíróság határozata Joav Blum közokirat hamisítási ügyében. A határozat kimondja: fiktív volt az a sukorói cím, amelyet lakcímként jelölt meg az üzletember a King s City telekcseréjéhez.</p>

A döntés az ingatlancsere érvényességét alapvetően meghatározza, mivel a Velencei-tavi telket csak állandó lakos vehette meg- jelentette be csütörtökön Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közigazgatási hivatal elnöke.

A Fejér Megyei Főügyészség 2009 áprilisában kezdeményezte a közokirat hamisítással gyanúsított Joav Blum lakcímének felülvizsgálatát. A sukorói cím volt feltüntetve abban a szerződésben, amellyel Joav Blum Pest megyei telkét ajánlotta fel a Velencei-tavi telekért cserébe.Első fokon a jegyző állapította meg, hogy fiktív a cím. Ez után jutott tovább Joav Blum fellebbezései alapján az ügy másodfokon a megyei közigazgatási hivatalhoz, utána a Fejér Megyei Bíróságra. A bíróság ítélete ellen az üzletember felülvizsgálati kérelmet kért a Legfelsőbb Bíróságtól. A döntés ellen jogorvoslati lehetőség nincs.

Az amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport 2013 közepére 275 milliárd forintos költséggel King s City néven egy idegenforgalmi komplexumot hozott volna létre a Velencei-tó északi partján. A sukorói telekcsere ügyében különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt is indult nyomozás és büntetőügy.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!