Magyarország

2010.10.30. 21:10

Hétszáz fiatal fél óra alatt fejből leírta a Bibliát

<p>Hétszáz fiatal fél óra alatt fejből leírta a Bibliát szombaton, a reformáció ünnepe alkalmából. Ősz Farkas Ernő, az esemény főszervezője a Független Hírügynökségnek elmondta: a fiatalok által írt A4-es lapokat a napokban összerendezik, bőrbe kötik és elhelyezik a Biblia Múzeumban.</p>

Ősz Farkas Ernő, a Hetednapi Adventista Egyház Dunamelléki Egyházterület elnöke emlékeztetett arra, hogy Luther Márton 1517. október 31-én függesztette ki 95 tételét, a protestáns egyházak ettől a naptól eredeztetik elindulásukat. Azóta október utolsó napján ünneplik a reformáció megszületését.

Ősz Farkas Ernő elmondta: a budapesti bibliaírásra már egy éve készültek. A hétszáz fiatal az Újszövetség számára kijelölt részét a lehető legpontosabban tanulta meg, mielőtt papírra vetette. Átlagosan egyébként két A4-es papírt írtak tele. Hozzátette: elképzelhető, hogy a leírt részletekben vannak hibák, de ezeket nem javítják ki. A cél ugyanis nem a minél tökéletesebb leírás, hanem az volt, hogy a fiatal generációt közel hozzák a Bibliához.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!