Magyarország

2010.10.16. 18:49

LMP: A kormány vonja vissza az egykulcsos szja tervét

<p>A Lehet Más a Politika (LMP) arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza az egykulcsos személyi jövedelemadó tervét. Szerintük a szerdán bejelentett és szombaton benyújtott adócsomag a kormányzati fejetlenség újabb bizonyítéka.</p>

Az ellenzéki párt szerint a kormány a józan ész határain túl is ragaszkodik az egykulcsos adó bevezetéséhez és a társasági adó csökkentéséhez, amelyek szerintük hatalmas bevételkiesést okoznak és növelik a társadalmi egyenlőtlenséget.

Az LMP támogatja a hiánycél tartását és a túlhatalommal rendelkező energetikai, illetve kereskedelmi cégek extraprofitjának megtörését. Ennek ellenére szerintük az ideiglenes különadó nem akadályozza meg, hogy a profitok továbbra is felhalmozódjanak és a költségvetési gondok sem szűnnek meg, csak tolódnak 1-2 évvel. A párt szerint az áruházláncok és energetikai cégek túlhatalmát nem sarcokkal, hanem erős hatóságokkal és szabályozással kell megszüntetni.

Az LMP szerint a kormánynak jelenleg elképzelése sincs, hogy pontosan mit is csinál, mik a hatásai az intézkedéseinek, hogyan fogja ezeket végrehajtani, és ez mennyibe is fog valójában kerülni. A párt felszólítja a kormányt, hogy "vonja vissza az egykulcsos személyi jövedelemadó és a tíz százalékos társasági adó tervét, helyette koncentráljon a valós gazdasági problémák kezelésére" - olvasható az LMP szombati közleményében.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!