Magyarország

2010.10.30. 09:15

Messzire futnak a Geuronet-szálak - Hír Tv, Magyar Nemzet

<p>Dióssy Gábor volt SZDSZ-es államtitkár neve szerepel a MÁV Cargo-ügy nyomozati irataiban -derül ki a Hír Tv birtokába jutott osztrák nyomozati iratokból.</p>

A bécsi korrupcióellenes államügyészség házkutatási parancsából kiderül, hogy a privatizációs eljárás során Gulya András a gazdasági minisztériumban is lobbizott. A Célpont birtokába került anyag úgy fogalmaz: a családi bt. vezetője többször találkozott Kóka János bizalmasával, Dióssy Gáborral. Az iratokból kiderül, hogy Gulya András tavaly márciusban megkapta a 7,1 millió eurós sikerdíjat a Rail Cargo Austriától és azt a dubaji adóparadicsomba utalta - írja a Magyar Nemzet.

Néhány nappal később Gulya betéti társaságába egy Emirátusokban bejegyzett cég szállt be beltagként. Dubajban Gönczi János nagykövet, volt Malév-vezető segített Gulyának, hogy egy szabadkereskedelmi övezetben tudjon vállalkozást alapítani. Az osztrák korrupcióellenes ügyészség szerint nem lehet kizárni, hogy a sikerdíjak egy része, végül pártkasszákba ke rült.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!