Magyarország

2010.10.04. 13:34

Mesterházy: Szili tartozik annyival az MSZP-nek, hogy lemond

<p>Az MSZP elnöke szerint Szili Katalin szinte a legtöbbet kapta az MSZP-től az elmúlt években, ezért tartozik annyival a volt pártjának, hogy lemond országgyűlési mandátumáról. Mesterházy Attila hétfőn ugyanakkor elismerte, hogy semmilyen eszközük nincs, hogy kikényszerítsék Szili lemondását.</p>

Szili Katalin hétfőn jelentette be, hogy kilép az MSZP-ből és a Szociális Unió nevű új párt elnökeként folytatja pályafutását. A volt házelnök független képviselőként dolgozik tovább.

Mesterházy Attila az MSZP hétfői frakcióülése után elmondta: tudomásul veszik Szili döntését, de emlékeztetett rá, hogy Szili az MSZP jóvoltából volt 7 éven keresztül az Országgyűlés elnöke és jelenleg is az MSZP jóvoltából ül a parlamentben, hiszen a párt Baranya megyei listavezetőjeként jutott be az Országgyűlésbe.

Az MSZP elnöke szerint Szili Katalin egy rossz a hagyományt folytat döntésével és azzal "Szűrös Mátyás útjára lépett." Mesterházy leszögezte: olyan politikust szeretnének delegálni Szili helyére a párt megyei listájáról, aki nem kíván szakítani a párttal.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!