Magyarország

2010.10.09. 07:39

Sanghaj: 661 millió forint teljesítés nélküli kifizetés történt a világkiállítás magyar pavilonjában - Magyar Hírlap

<p>661 millió forintot fizettek ki alaptalanul a sanghaji világkiállítás magyar pavilonja fővállalkozójának, a Genexpo Kft.-nek - derül ki a Magyar Hírlap birtokába került dokumentumokból.</p>

A kifizetésekhez nem volt tényleges teljesítés, vagy eltúlzottan számolták a költségeket. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) vizsgálata szerint az Art Media Kft. áthárított díja 18 milliót, az el nem végzett pótmunkák 99 milliót, a nem megfelelő minőségű fa hangdobozok szállítása 79 milliót, a karbantartási költségek téves és alaptalan számítása 96 milliót tett ki.

Ezen kívül az eltúlzott devizaárfolyammal számolt költségek és a valóságban el nem végzett kínai munkák feltüntetése összesen 368 millió forintot tettek ki. A lap információi szerint az állam idén szeptember 30-ig 1 milliárd 650 millió forintot fizetett ki a fővállalkozónak, a BMC Kft. pedig további 150 milliót kapott közvetlenül, így a pavilon ára 1,8 milliárd forintnál tart.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!