Magyarország

2010.10.04. 13:09

Szili Katalin megtartja parlamenti mandátumát

<p>Szili Katalin nem mond le parlamenti mandátumáról, független képviselőként dolgozik tovább - mondta hétfőn a Független Hírügynökségnek az Országgyűlés volt elnöke.</p>

A Fidesz nem tudja egyedül integrálni az egész társadalmat, ezért szükség volt egy új baloldali párt megalakítására - mondta hétfőn a Független Hírügynökségnek Szili Katalin. A volt házelnök hozzátette: a politikai baloldal vasárnapi vereségével igény mutakozik egy újrastrukturált pólus létrehozására.

Az új párt elsősorban társadalmi és szakpolitikai alternatíva képzésére, közösségek építésére és a gyűlöletstrutúra felszámolására törekszik. Szili Katalin szerint most alapvetően építkezésre van szükség. A Szociális Unió nevű párt országszerte vannak támogatói, ám választási esélyekről egyelőre nem kíván beszélni Szili Katalin.

Az MSZP Baranya megyei szervezete tudomásul veszi Szili Katalin döntését, hogy a továbbiakban nem az MSZP színeiben kívánja folytatni politikai pályafutását, de arra kérik őt, hogy mondjon le országgyűlési képviselői mandátumáról - tudatta hétfőn közleményben a szervezet.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!