Magyarország

2010.10.28. 15:44

Tiltakozó tömeggyűlést szervez az MSZP

<p>November 27-én a kormány elmúlt féléves tevékenységét bíráló tömegrendezvényt szervez az MSZP Budapestre - jelentette be az ellenzéki párt elnöke csütörtökön.</p>

Mesterházy Attila hangsúlyozta, hogy az esemény egyfajta évértékelő lesz amit ezentúl minden évben megtartanak. Az eseményre pártszimpátiától függetlenül mindenkit várnak aki elégedetlen az Orbán-kormány munkájával. A politikus egyelőre nem tudta megmondani, hogy hol tartják a rendezvényt.

Mesterházy Attila elmondta: nemcsak az Alkotmánybíróság hatásköreinek megnyírbálása, hanem az adótörvények, a magánnyugdíjpénztári befizetések felfüggesztése és a sorozatos alkotmánymódosítások ellen tiltakozókat is várják a rendezvényre.

"Demagóg, olcsó, populista"

Az MSZP elnöke egyben elutasította a Fidesz vezetőinek "demagóg, olcsó és populista" érvelését, miszerint a szocialisták tiltakoznának a morálisan aggályos végkielégítések megadóztatása ellen. Mesterházy leszögezte: teljesen egyetértenek a pofátlan végkielégítések megadóztatásával, azonban Fidesz által választott eszközzel egyáltalán nem. Az ugyanis az ellenzéki párt szerint olyan társadalmi csoportokat érint, akik ezt nem érdemlik meg.

Mesterházy Attila kérdésre válaszolva elmondta: támogatják a Magyar Demokratikus Charta november 2-ra, az Alkotmánybíróság védelmében meghirdetett demonstrációját, amelyen a többek között Gyurcsány Ferenc által életre hívott Demokratikus Koalíció Platform is részt vesz.

Molnár Csaba a Demokratikus Koalíció Platform ügyvezető alelnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: támogatják, egyetértenek és részt vesznek az MSZP által szervezett november 27-i tömegrendezvényen, sőt ha kell segítenek is annak megszervezésében.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!