Magyarország

2010.11.25. 15:30

1 milliárd forint kárt okoztak két bombariadóval

<p>Több mint egymilliárd forint kárt okozott három nő a komáromi ipari parkban működő egyik cégnek azzal, hogy néhány napon belül kétszer is robbantással fenyegetőztek.</p>

Kiderült, az értelmi szerző egy 36 éves, munkaerő-közvetítőnél dolgozó nő volt, akit korábban már jogerősen elítélt a bíróság, de a börtönbe magától nem vonult be. A bombariadókra azért volt szükség, hogy megakadályozza főnöke és az üzem vezetése közötti tárgyalást, mellyel kiderült volna, hogy csalt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint először november 19-én, majd november 22-én hívták fel az üzemet és közölték: a gyárban bomba fog robbanni. Órákba tellett, mire a komáromi rendőrök kiterelték a csaknem 3 ezer dolgozót és átvizsgálták a több csarnokból álló gyáregységet. Bombát nem találtak, a leállás hatalmas veszteséget eredményezett.

Visszaeső az elkövető

A nyomozók két nap alatt azonosították, majd elfogták az elkövetőket: két tatabányai és egy 36 éves várgesztesi nőt gyanúsítanak a bűncselekményekkel. Az értelmi szerző a várgesztesi nő volt, aki egy munkaerő-közvetítő cég munkatársaként több üzemmel is kapcsolatban állt. Társaival eljátszotta, hogy a komáromi gyár is szerződést kötött velük, ennek érdekében papíron csaknem 300 embert kiközvetítettek az üzemnek, majd csoportos létszámleépítésre hivatkozva, szintén papíron megszüntették a csak papíron létező munkaviszonyokat. A nő akkor került szorult helyzetbe, amikor a főnöke személyesen akart tárgyalni a cég vezetésével, hogy megmentse az üzletet.

A bombariadókkal a tárgyalásokat akarták megakadályozni: sim-kártyákat vásároltak, majd három nap elteltével kétszer is megfenyegették az üzemet. Miután a telefonálókat elfogták, az értelmi szerző is gyorsan rendőrkézre került. Őt a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították, ugyanis kiderült róla, hogy nem kezdte meg 2 év börtönbüntetését, melyet csalás büntette miatt szabtak ki rá korábban.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!