Magyarország

2010.11.19. 19:15

Az önkormányzat is vizsgálja a játszótéri gyermekhalál körülményeit - RTL Híradó

<p>Minden orosházi játszóteret átvizsgáltat az önkormányzat, miután csütörtökön meghalt egy 10 éves kisfiú egy nyakára tekeredett kötél miatt - adta hírül a pénteki RTL Híradó.</p>

A kötél egy fából készült mászókáról lógott le, a végére valaki korábban egy hurkot kötött. abba dugta be a fejét egy kisfiú és akkor történt a baleset.

A gyerek nyakáról egy másik kisfiú, a barátja vette le a kötelet és azonnal szólt a szüleinek. Rögtön hívták a mentőket, akik pár perc alatt kiértek és több mint egy órán át küzdöttek a kisfiú életéért, de nem sikerült megmenteni őt. A kötél egyébként a mászóka kapaszkodója volt, de valaki hurkot kötött rá. A gyerek a hurokba dugta a fejét, pedig korábban egy apuka rá is szólt, hogy ne játsszon vele.

A rendőrség eljárást indított, az önkormányzat pedig soron kívüli vizsgálatot rendelt el. Orosháza jegyzője a város összes játszóterének átvizsgálására adott utasítást. Az érintett játszóteret egyébként 2008-ban adták át és volt működési engedélye, a jegyző szerint minden évben felülvizsgálták.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!