Magyarország

2011.01.19. 18:37

"Strukturális reformokkal 600 milliárd forintot takaríthatunk meg"

<p>A magyar kormány az államháztartás szerkezeti átalakítása eredményeképp 600-660 milliárd forintos megtakarításra számít a következő három évben - adta hírül szerdán a Dow Jones.</p>

Az amerikai gazdasági hírügynökségnek Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára beszélt egy bécsi konferencia szünetében. Az államtitkár szerint a strukturális átalakítást februárban jelentik be, és a reformtól azt várják, hogy idén 1 százalékkal csökken az államháztartási hiány, és 2 százalékkal 2012-2013-ban.

"A legfontosabb üzenet most az, hogy nagyszabású, folyamatos intézkedésekre készülünk, amelyek leginkább a büdzsé kiadási oldalán alapulnak" - mondta Nátrán Roland a Dow Jones tudósítójának, kedden a bécsi Euromoney című konferencián. Az államtitkár szerint a tervezett reform érinti majd a tömegközlekedést, a gyógyszerkasszát, valamint a közszolgálati szférát is - megerősítve ezzel a kormányfő, Orbán Viktor egyik korábbi nyilatkozatát.

Az amerikai gazdasági hírügynökség szerint a magyar kormány egyik legfőbb célja, hogy a foglalkoztatási rátát, a jelenlegi 55 százalékról akár 65 százalékra is növeli. Ezzel egy időben az Orbán-kormány azt tervezi, hogy az eddiginél több embert von majd be az adózás rendszerébe.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!