Magyarország

2011.01.08. 07:02

Tojásfoglalás a fővárosban - Magyar Nemzet

<p>Német eredetű tojást foglalt le pénteken a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal az egyik fővárosi Interspar áruházban - írja a Magyar Nemzet.</p>

A lánc saját márkás termékében német eredetű tojást találtak, amelyről feltételezhető, hogy megtalálható benne az emberi szervezetre káros dioxin, amelyet a német baromfik takarmányában mutattak ki a napokban. A tojásból mintát vettek, jelenleg laboratóriumban vizsgálják, hogy jelent-e bármilyen veszélyt a fogyasztókra. Eredmény egy-két napon belül várható.

Bejelentésre vizsgálódtak

A hatóság bejelentésre végezte a vizsgálatot: a Baromfi Terméktanács mezőgazdasági titkára épp a Lánchíd Rádió Zöldgömb magazinjának vendége volt, amikor valaki az élő adásba üzenetet küldött, miszerint Németországból származó tojást vásárolt. Tegnap egyébként a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal még arról számolt be, hogy Magyarországra nem érkeztek dioxinnal szennyezett takarmányok és élelmiszerek.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!