Magyarország

2011.01.16. 19:02

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - A pszichológus szerint nem törhetett ki pánik - RTL Híradó

<p>Budapest - Bilkei Pál pszichológus az RTL Híradónak azt mondta: nem törhetett ki pánik, mert akkor fejvesztve menekült volna mindenki.</p>

Három fiatal lány meghalt éjszaka Budapesten, egy belvárosi szórakozóhelyen, amikor pánik tört ki a tömegben. A szombat esti bulira több ezren próbáltak bejutni, és az épület lépcsőházában emiatt káosz alakult ki. A fiatalok egymásra estek, volt olyan, akit nyolcan húztak ki a tömegből. A három lány életét a mentők már nem tudták megmenteni, és csak a szerencsének köszönhető, hogy sérülteket nem is kellett kórházba vinni.

A három lányt a szemtanúk szerint a szórakozóhely biztonsági őrei hozták ki a szórakozóhelyről az utcára, és egyszerűen letették őket a járdára. A mentősök itt találtak rájuk. Azt, hogy mi okozta a halálukat, pontosan még nem lehet tudni, a mentők több sérülést is találtak rajtuk, de a halál okát csak az orvosszakértői vizsgálat után mondják meg.

A szemtanúk az RTL-nek arról panaszkodtak, hogy már a buli elején is alig lehetett megmoccanni a lépcsőházban, mindenki a ruhatárhoz igyekezett, ami az épület harmadik emeletén van. Volt, aki ide akart eljutni, de az onnan érkezők miatt megrekedt a tömeg és pánik tört ki. Az egyik fiatal azt mondta a Híradónak: "Egyszer csak megborult a tömeg, én hallottam kiabálásokat, hogy volt valami lökdösődés fönt. Megborult a tömeg mint a dominó, engem nyolcan húztak. Lekerültünk a földre, én egy srácon feküdtem, rajtam egy páran, a lány, akit újraélesztettek, az meg mellettem, én fogtam a kezét..."

A West Balkánban szórakozó szemtanúk közül sokan késelésre gyanakodtak, mások azt állították, hogy egy lány asztmás rohamot kapott és lezuhant az emeletről.

Bilkei Pál pszichológus az RTL Híradónak azt mondta: nem törhetett ki pánik, mert akkor fejvesztve menekült volna mindenki. A szakember szerint tömegpszichózis lett úrrá az embereken, amit egy hullámhoz hasonlított. Ennek oka az lehetett, hogy túl sok embert akartak túl szűk helyen egyszerre kiterelni.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!