Magyarország

2011.01.16. 15:27

TRAGÉDIA A WEST BALKÁNBAN - Terézvárosi polgármester: "az üzemeltető megbocsáthatatlan hibát követett el"

<p>Budapest - Az üzemeltető "megbocsáthatatlan hibája" vezetett a szombat éjszakai tragédiához - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján Terézváros polgármestere.</p>

Hassay Zsófia hozzátette: a szórakozóhely üzemeltetőjének öt nappal korábban be kellett volna jelentenie a rendezvényt, ám ezt nem tette meg. A városvezető hangsúlyozta, ha a bejelentés megtörtént volna, akkor is csak este 10 óráig tarthatott volna nyitva a szórakozóhely és legfeljebb 300 vendéget fogadhatott volna. A terézvárosi önkormányzat jogszabály-módosítást kezdeményez és szigorítja az ellenőrzéseket a jövőben.

A szórakozóhely üzemeltetője többször is benyújtotta a működési engedélyhez szükséges kérelmet, ám azt az eljárás lezárulta előtt mindig visszavonta - mondta Hassay Zsófia. Terézvárospolgármestere emlékeztetett rá, hogy egy kormányrendelet alapján a nyilvántartási szám megkérése után - amelyet automatikusan ki kell adnia az önkormányzatnak - kezdődik csak a szakhatósági vizsgálat, amelyben egyebek mellett a szórakozóhely tűzbiztonságát és a vészkijáratokat is ellenőrzik.

A West Balkán szórakozóhelyen legutóbb tavaly decemberben volt ellenőrzés. Akkor kiürítették az épületet, mert este 10 óra után még 180-an tartózkodtak ott engedély nélkül. Hassay Zsófia tájékoztatása szerint az üzemeltető cég tulajdonosát éppen kihallgatják. A polgármester úgy fogalmazott: "remélhetőleg előzetes letartóztatásba helyezik a férfit". A Független Hírügynökség információi szerint a szórakozóhelyen az engedélyezett 300 helyett legalább 2500-an voltak szombat éjszaka.

A terézvárosi önkormányzat idei költségvetésében 100 millió forintot kíván elkölteni arra, hogy tavasztól szigoríthassák az ellenőrzéseket és további közterület-felügyelőket állíthassanak szolgálatba.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!