Magyarország

2011.05.05. 11:59

Múzeum-ügy - elhalasztották a fegyelmi tárgyalást

<p>Elhalasztotta a fegyelmi tárgyalást a szegedi Móra Ferenc Múzeum ügyében a fegyelmi tanács. A Csongrád Megyei Közgyűlés rendkívüli ülésén a képviselők ugyanis úgy döntöttek, hogy a múzeumnál korábban elvégzett beruházások kapcsán az ügy szélesebb körű ismeretéhez szükséges még két szakértői vélemény. Az ügyben május 11-re tűzték ki az új tárgyalást.</p>

Mint ismert, március végén fegyelmi vétség alapos gyanúja miatt eljárást indított a Csongrád Megyei Közgyűlés a Móra Ferenc Múzeumnál elvégzett beruházási munkálatok kapcsán. A fegyelmi Zombori István, a múzeum igazgatója ellen indult.

Az igazgató szerint az ügy hátterében az M43-as autópálya munkálatai során a múzeumhoz, ezáltal a megyéhez áramlott pénzösszeg áll, melynek egy részét a múzeumra lehetne fordítani. A Csongrád Megyei Közgyűlés szerint a hatályos jogszabályokra tekintettel indították el az eljárást a szegedi Móra Ferenc Múzeumnál elvégzett beruházási munkálatokkal kapcsolatban, méghozzá fegyelmi vétség alapos gyanúja miatt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!