Magyarország

2011.06.21. 17:38

A kormány ellen tüntettek Miskolcon

<p>Miskolc - Tüntetést szervezett a kormány politikája ellen kedd este 6 órától az MSZP Miskolcon, a Városház téren.</p>


Az utcára hívta az embereket az MSZP

Utcai demonstrációra hívta kedd este az embereket az MSZP. A miskolci tiltakozáson részt vett Mesterházy Attila pártelnök is, aki azt hangsúlyozta: a Fidesz nem tartott be választási ígéreteit, ezért az emberek nagy része ma rosszabbul él, mint a szocialista kormányzás idején.

Az MSZP szerint a legsürgetőbb feladat a munkahelyek teremtése.


19.21: Több felszólaló (Gúr Nándor, Káli Sándor) után békésen véget ért a demonstráció.


19.00: A demonstrálók átvonultak a Csizmadia közbe, a kormányhivatalhoz, ahol jelen pillanatban Káli Sándor, Miskolc volt polgármestere "értékeli" a kormány tevékenységét.


18.40: A rendezvény a téren véget ért, a demonstrálók Mesterházy Attila vezetésével a Széchenyi utcán vonulnak.


18.30: Nyakó István képviselőtársát, Varga Lászlót szólította a színpadra. Varga, Kriza Ákosról beszélt. Miskolc polgármesterének nevét hallva többen fütyülnek.

"Száz milliárdokat hoztunk a térségbe és ez meglátszik a városon is". - mondja Varga László, aki többek között hozzáteszi: Rossz a közbiztonság, nincsenek a Fidesz által ígért munkahelyek, elszálltak a devizia hitelek. 

"Munkát, kenyeret!" - skandálják a szimpatizánsok.

"Ősszel visszajövünk, és elfogjuk kergetni Orbán Viktor helytartóit" - ígérte Varga.


18.02: Mesterházy Attila a szocialisták elnöke Gúr Nándor megyei elnökkel és Káli Sándorral a szimpatizánsok gyűrűjében a "Ciao bella" dallamaira vonult a színpad elé, ekkor már legalább félezren tartózkodtak a Városház téren.


17.30: Jelen pillanatban körülbelül 50-60 tüntető tartózkodik a Megyeháza es a Városháza előtti terén. Információink szerint Mesterházy Attila, az MSZP elnökét is Miskolcra várják, ám a szocialisták első embere információink szerint még nem érkezett meg.

A környéket a rendőrség biztosítja.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!