Magyarország

2011.06.28. 17:17

Drágábbá válik az ittas vezetés

Miskolc, Budapest - Keményebben büntetnek egyes közlekedési szabálysértéseket július elsejétől.

Miskolc, Budapest - Keményebben büntetnek egyes közlekedési szabálysértéseket július elsejétől. A hónap elejétől már nem csak gyorshajtásért szabnak ki a hatóságok közigazgatási bírságot, hanem az ittas vezetésért, a biztonsági öv becsatolásának elmulasztásáért, és a piros lámpa figyelmen kívül hagyásáért is. Ezt a járőrök a gyalogosok esetében is figyelik, akik 30 ezer forintos bírságról kaphatnak csekket. A vezetés közbeni telefonálásért, a bukósisak vagy gyermekülés használatának elmulasztásáért vagy a biztonsági öv nélküli vezetésért legfeljebb 30 ezer forint bírságot szab ki a hatóság.

200 ezer ittas vezetésért

Eddig a 0,8 ezrelék véralkoholszint alatti ittas vezetők szabálysértést követtek el, esetükben egy szabálysértési előadó döntött a bírság összegéről, maximum százezer forintig – július elsejétől megszűnik az ittas vezetés szabálysértési alakzata, 0,8 ezrelék alatt fix összegű 200 ezer forintos közigazgatási bírságot vetnek ki, efölött azonban továbbra is bűncselekmény az ittas vezetés, elbírálása marad a bíróságoknál.

ÉM-SZP


Még a víz után is jövedéki adót kell fizetni, ha képes elégetni a belsőégésű motor.


Miskolc - Jövő hét péntektől, azaz július elsejétől akár 300 ezer forintra is megbüntethetik azokat az autósokat, akik nem kapcsolják be a biztonsági övet, vagy éppen fittyet hánynak a pirosnak és áthajtanak a tiloson.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!