Magyarország

2011.07.15. 14:21

Fuvarozók harcolnak az igazukért

Ózd - Hatvan milliós kárt okoztak, de a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény.

Ózd - Hatvan milliós kárt okoztak, de a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény.

Elutasította a rendőrség azt a feljelentést, melyet egy ózdi fuvarvállalkozó jelentős kárt okozó csalás és magánokirathamisítás gyanújával tett ismeretlen tettes ellen a közelmúltban, mert megrendelője nem fizette ki a fuvarokért neki járó több mint hétmillió forintot. A vállalkozó panasszal élt a nyomozást megtagadó határozat ellen, s egyben kérte, hogy az ügyészség fokozott felügyelete mellett induljon az ügyben nyomozás. Mivel másik két szállítmányozó cég is pórul járt ugyanazzal a barcikai fuvarszervezővel, és ők is megtették feljelentésüket, a vállalkozók nem értik, miért nem lát az elkövetési módszerben üzletszerűséget a rendőrség? A három cégnek okozott kár egyébként hatvanmillió forint körül van, és az ügyletben érintett szlovák cég egyik tulajdonosa egy Kazincbarcikához közeli település polgármestere.

A három pórul járt vállalkozó azt is fontolgatja, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál is feljelentést tesz, mert azt gyanítják, hogy a számláikat befogadó, de ki nem egyenlítő szlovák cégnek a hazai áfatörvények kijátszásában is szerepe volt.

ÉM-SZP


ELŐZMÉNY:

Hatvanmilliós adóssággal együtt került új tulajdonoshoz került a megrendelő cég, ami azóta se fizet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!