Magyarország

2011.07.02. 16:03

Galambos-ügy - Mesterházy: az MSZP kiáll Szilvásy György mellett

Budapest (MTI) - Az MSZP kiáll Szilvásy György mellett, hisz az ártatlanságában, és szolidaritását fejezi ki a volt titokminiszterrel - mondta Mesterházy Attila. 

Budapest (MTI) - Az MSZP kiáll Szilvásy György mellett, hisz az ártatlanságában, és szolidaritását fejezi ki a volt titokminiszterrel - mondta Mesterházy Attila. A pártelnök a választmány szombati ülése után kijelentette: az MSZP, ahogy eddig, továbbra is kiáll azok mellett, akikkel szemben "politikai leszámolást indított a Fidesz-kormány". Mint mondta, kíváncsiak arra, hogy Szilvásy Györgyöt mivel gyanúsítja az ügyészség.

Arra a kérdésre, hogy Szilvásy György őrizetbe vétele mögött politikai motivációt sejt-e, Mesterházy Attila úgy felelt: "erős az az érzésünk, hogy a miniszterelnök tudatos politikai hajtóvadászot folytat". Kifejtette: Orbán Viktor korábban állítólag arra utalt, hogy csak érjen véget az európai uniós elnökség, és a kormány belefoghat az elszámoltatásba. "Július 2-a van, lejárt a soros elnökségünk, és úgy tűnik, hogy miniszterelnök úr ezt az ígéretét betartja" - jegyezte meg Mesterházy Attila, kiemelve, hogy véleménye szerint ezzel "a politikai játékkal" a kormány a megszorító intézkedésekről akarja elterelni a figyelmet.

A kérdésre, hogy Szilvásy György tagja-e az MSZP-nek, Mesterházy Attila igennel válaszolt, hozzáfűzve, hogy párttisztséget nem viselt, csak kormányzati szerepet vállalt.

Péntek este a Hír Televízió közölte, hogy házkutatást tartanak Szilvásy Györgynél. Információik szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója, a kémkedéssel gyanúsított Galambos Lajos terhelő vallomást tett ellene a katonai ügyészségen, ezzel függ össze a házkutatás. A Budapesti Katonai Ügyészség nem kommentálta az értesüléseket.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szombaton a Facebookon azt írta: beszélt Szilvásy családjával, és a polgári titkosszolgálatokat felügyelő egykori tárca nélküli minisztert állam elleni bűncselekménnyel gyanúsítják.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!